Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Μερικά “Δήγματα” (Τρίτης 23/1/2018) από τον Παναγιώτη Μπούρχα

Ο κόσμος στην πίτα της ΝΟΔΕ Και ο «Κυριακικός» Περιφερειάρχης Οι στιγμές αμηχανίας Η απάντηση του Τσελέντη Η δική μου ανταπάντηση
Ο κόσμος στην πίτα της ΝΟΔΕ
Θα έρθω τώρα, στο… «κοπή τη πίτα» της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ, το περασμένο Σάββατο.
Το πρώτο που έχω να πω, είναι η επιβεβαίωση αυτού που επισήμαινα από μέρες πριν, πως η κακή κινητοποίηση της ΝΟΔΕ, εξαιτίας των οργανωτικών της προβλημάτων, ενδεχομένως να ήταν και μια από τις αιτίες για τον όχι πολύ κόσμο στην εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου.
Καμιά 350αριά άτομα, ίσως και λιγότεροι σύνολο, στο μαζεμένο Cezaria για να μη φαίνεται η άπλα, όταν η πρόσκληση στοίχιζε μόλις 6 €. Στην αντίστοιχη περσινή εκδήλωση, με τον ίδιο υψηλό προσκεκλημένο, ο Μπούτσικος στον «Καρβούνη» είχε κόψει 266 προσκλήσεις, με 15 € η καθεμιά.

Και ο «Κυριακικός» Περιφερειάρχης
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου έλεγε Κυριάκος και έσταζε το στόμα του μέλι… κατά τον χαιρετισμό του, το βράδυ του Σαββάτου.
Ο Περιφερειάρχης είχε στηρίξει Τζιτζικώστα στις εσωκομματικές εκλογές του 2016 αλλά τώρα, έχει γίνει πιο «Κυριακικός» κι απ’ τη Μαρέβα
«Κι έτσι ο Κυριάκος και τούτο ο Κυριάκος και το άλλο μου είπε για τη φέτα ο Κυριάκος» έλεγε ο Καχριμάνης κι εμένα με...
έπεισε για την οικειότητά του με τον πρόεδρο και είμαι σίγουρος πως θα του δώσει το χρίσμα, αφού καίγεται τόσο πολύ.
πολιτική γελοιογραφία
Τα χάλασε όμως, λίγο ο γραμματέας Αυγενάκης, όταν αναφερόμενος στον Περιφερειάρχη τον χαρακτήρισε «Νέστορα» της πολιτικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το όνομα του ομηρικού βασιλιά της Πύλου, για να κάνουμε και λίγο ιστορία, χρησιμοποιείται σήμερα ως τιμητικός τίτλος για τον «γηραιότερο από τους παρευρισκόμενους σε επιστημονικούς συνήθως κύκλους».
Οπότε ο τίτλος μπορεί και να είναι παρεξηγήσιμος για τον Περιφερειάρχη, ότι ο Αυγενάκης τον προετοιμάζει για τιμητική αποστρατεία
Αν συνδυάσουμε και τα όσα είπε σε συνέντευξή του στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο γραμματέας, προδίδεται ένας προβληματισμός, αν μη τι άλλο στην κεντρική ΝΔ που ωστόσο, αμφιβάλλω ότι μπορεί στο τέλος να είναι και παραγωγικός…

Οι στιγμές αμηχανίας
Στο μοίρασμα των κομματιών της πίτας, υπήρξε μια στιγμή αμηχανίας… Όταν μοιράστηκαν τα κομμάτια στους νυν και πρώην της ΝΔ, κάποιος πρώην διεκδίκησε κι αυτός ένα κομμάτι και ο γραμματέας του έκανε το χατίρι.

Ήταν ο πρώην βουλευτής Κώστας Χαραλαμπόπουλος που ως γνωστόν, έχει επανακάμψει στα κομματικά «λημέρια» της ΝΔ, έπειτα από μια σύντομη περιήγηση στους ΑΝΕΛ, μετά την αποτυχημένη υποψηφιότητά του με τη ΝΔ στις πρώτες εκλογές του 2012. Στις δεύτερες εκλογές του ίδιου χρόνου, πήγε στους ΑΝΕΛ και έφτασε μέχρι το γραφείο του προέδρου Πάνου.
Εδώ και κάμποσο καιρό μετέχει στον τομέα υγείας της ΝΔ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι Νεοδημοκράτες έχουν ξεχάσει το κράξιμο που έριχνε για κάμποσα χρόνια, στο κόμμα που τον ανέδειξε ο γιατρός… Έτσι, πολλοί στραβοκοιτάχτηκαν προχθές, ακούγοντας αυτό το όνομα.

Η δεύτερη στιγμή αμηχανίας ήταν κατά την προβολή του βίντεο του κόμματος, για την ιστορία και τις θέσεις του. Στην παραγωγή αυτού του βίντεο, είναι γνωστό πως ο βουλευτής Κώστας Τασούλας βοήθησε πολύ τους «νέους» του Κυριάκου, γιατί ο πρόεδρος αναγνωρίζει ότι ο Γιαννιώτης βουλευτής ξέρει όσο λίγοι την ιστορία της ΝΔ.



Η απάντηση του Τσελέντη…

Διαβάστε όλα τα “ΔΗΓΜΑΤΑ” του Παναγιώτη Μπούρχα αναλυτικά ΚΛΙΚ ΕΔΩ