Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

ΝΟΔΕ ΝΔ Ιωαννίνων: «Go back κύριε Τσίπρα»

Στην πόλη μας βρίσκεται ο πρωθυπουργός αυτές τις μέρες, μαζί με ένα σημαντικό αριθμό υπουργών της κυβέρνησής του. Ο λόγος, μια καθαρά κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, μεταμφιεσμένη περίτεχνα με το όνομα "Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο", όπου ο κύριος Τσίπρας, για ακόμη μια φορά θα επιχειρήσει να μοιράσει καθρεφτάκια σε όλους εμάς τους ιθαγενείς!
Έτσι ξεκινά την ανακοίνωσή της ο Τομέας Δράσης Οικονομίας της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και συνεχίζει:...

«Έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά με πρόσχημα τα μέτρα του περίφημου "mail Χαρδούβελη" ύψους €1δις και το σκίσιμο του μνημονίου "με ένα νόμο κι ένα άρθρο", για να πάρει μέτρα που αφορούν σε περικοπές μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φόρων και εισφορών, συνολικού ύψους €15δις και να υπογράψει επιπλέον δυο μνημόνια!
Ο άνθρωπος που παρέλαβε μια χώρα με ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα, με αισθητή μάλιστα μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους Ιδιώτες και που στα δυο χρόνια που κυβερνά, μας έχει γυρίσει σε ύφεση και εκτόξευση των οφειλών του δημοσίου, αφαιρώντας πολύτιμη ρευστότητα από μια ήδη δοκιμαζόμενη οικονομία.
Από τη μια κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να μπλοκάρουν κάθε σοβαρή επένδυση και άρα προοπτική για ανάπτυξη, πότε ανακαλύπτοντας αρχαία σε αεροδιαδρόμους και πότε δάση. Από την άλλη όμως, όταν καταστρέφεται ολόκληρος Σαρωνικός δεν τους καίγεται καρφί!
Ειδικότερα εδώ στα Ιωάννινα, ο κύριος Χαρίτσης μίλησε για τρεις πυλώνες ανάπτυξης στους οποίους θα πρέπει να δοθεί έμφαση: α. την έρευνα και καινοτομία, όπου εξώθησαν πρώτα χιλιάδες λαμπρούς νέους επιστήμονες στο εξωτερικό, β. την αγροτική παραγωγή, όπου επέβαλαν ΕΦΚ στο κρασί και τσάκισαν τους αγρότες σε δυσβάσταχτες εισφορές και φόρους και τέλος γ. τον τουρισμό, όπου αύξησαν το ΦΠΑ από 13% σε 24%.
Όσο για τον κύριο Τσακαλώτο, αφού ομολόγησε ότι στόχος του είναι να είναι ¨ο πιο ασήμαντος υπουργός της κυβέρνησης", πράγμα που εξηγεί  και τις "λαμπρές" επιδόσεις του στην οικονομία, κατέληξε να μιλά για... μπουγάτσες.
Δυστυχώς για τη χώρα και ιδίως για την περιφέρεια μας, ΣΥΡΙΖΑ και ανάπτυξη είναι έννοιες ασυμβίβαστες.
Δεν ξέρουν, δεν μπορούν και δε θέλουν!
Ευτυχώς όμως για το λαό μας, για να το πούμε και σε άπταιστα Αγγλικά μπας και το καταλάβει και ο κύριος Τσίπρας "their breads are counted" (που σημαίνει "τα ψωμιά τους είναι μετρημένα")!»
Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης
Υπεύθυνος Τομέα Δράσης Οικονομίας

ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων - Νέα Δημοκρατία