Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Άσχημο κλίμα στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων - Ένεση εσωστρέφειας άστοχη ενέργεια του προέδρου της Σπ. Βασιλείου;

Ζήτημα καθώς σε συνέντευξη- αυτοδιαφήμιση σε αθηναϊκή κυριακάτικη εφημερίδα ξεχάστηκαν τα 3/4 των μελών της ΝΟΔΕ ενώ “προβλήθηκαν επιλεκτικά” κάποια
“Στο σφυρί” για δύο αράδες δημοσιότητας το ενωτικό κλίμα; “Στα κάγκελα” πολλά μέλη της ΝΟΔΕ
Μείζον ζήτημα εύλογης εσωστρέφειας φαίνεται ότι δημιουργήθηκε πάλι στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων που υποσκάπτει τα θεμέλια της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης και την συνεργασία στο εσωτερικό της οργάνωσης.
Αφορμή για να προκληθεί βαθύτερο ράγισμα στις σχέσεις μεταξύ των μελών της -με αντίκτυπο στη ΝΔ- αποτέλεσε...
συνέντευξη του προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Σπ. Βασιλείου στο κυριακάτικο φύλλο της “ΒΡΑΔΥΝΗΣ”, όπου άστοχα παρουσιάζονται προβαλλόμενα μόνο 6 μέλη της και παραλείπονται 15.
Συγκεκριμένα προβάλλονται επιλεκτικά -με βιογραφικό μάλιστα- μόνο οι 3 από τους 11 τομεάρχες της Νομαρχιακής Οργάνωσης (Σπ. Κωνσταντόπουλος, Κ. Δαρδαμάνης και Ελ. Σιάση), ο ένας από τους 8 προέδρους Δημοτικών Οργανώσεων (Κ. Λιόλιος), καθώς και δύο διορισμένα μέλη της ΝΟΔΕ (Χαρ. Λαζάνης και Θ. Μωρόγιαννης)!!!  
Από τα υπόλοιπα μέλη της ΝΟΔΕ, οι 8 από τους 11 τομεάρχες και οι 5 από τους 8 προέδρους Δημοτικών Οργανώσεων, κάπου αναφέρονται στους “λοιπούς” χαμηλά στο τέλος στα ψιλά γράμματα, ενώ παραλείπονται τελείως 2 προέδροι Δημοτικών Οργανώσεων, των Ιωαννίνων & Ζίτσας.

Τα έδωσε ο πρόεδρος ή «τα μάντεψε» η εφημερίδα;;;
Όπως επισημαίνουν οργισμένα αρκετά μέλη της ΝΔ, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα.
Το πρώτο να έδωσε επιλεκτικά ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ τα συγκεκριμένα μόνο ονόματα με τα βιογραφικά, τις διαλεγμένες 5 φωτογραφίες του και κάποιες από τις εκδηλώσεις της ΝΟΔΕ στα πλαίσια της συνέντευξής του. Και ίσως να το "διέπραξε" γιατί νόμιζε ότι με αυτά θα τεκμηριωθεί καλύτερα ο τίτλος του ρεπορτάζ «Νέο αίμα, νέες ιδέες, με ενδιαφέρον για τα κοινά, με μορφωτικά εφόδια...αποτελούν τη σφραγίδα της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων», μη αντιλαμβανόμενος πιθανόν τις επιπτώσεις της ενέργειάς του.
Το δεύτερο η δημοσιογράφος να “τα μάντεψε”, να βρήκε μόνη της τα βιογραφικά των επιλεγμένων μελών της ΝΟΔΕ, καθώς και να ξεχώρισε τις “κατάλληλες” φωτογραφίες του κ. Βασιλείου.
Θεωρώντας ως βέβαιο το πρώτο ενδεχόμενο, κάνουν λόγο για επιλεκτισμό, ο οποίος όπως αναφέρουν δε συνάδει καθόλου με το νέο αίμα και τις νέες ιδέες που προωθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Και συμπληρώνουν ότι είναι απρεπές εάν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κάνει πλαγίως τέτοιες διακρίσεις μεταξύ των μελών της.
Εμφανίζονται μάλιστα εξοργισμένα με αυτή την τακτική διάκρισης και «αυτοδιαφήμισης», την οποία δεν μπορούν να ερμηνεύσουν και τη θεωρούν ως αχρείαστη ένεση εσωστρέφειας στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Χαρακτηρίζουν δε απαράδεκτο να “βγαίνει στο σφυρί” για δύο αράδες δημοσιότητας το όποιο ενωτικό κλίμα ενώ κυριολεκτικά είναι “στα κάγκελα” με τον κ. Βασιλείου ενθυμούμενα και προγενέστερες άσκοπες επισκέψεις και επιλογές.
Εκτός αν, όπως ανέφεραν χθες κύκλοι παλαιότερων πολιτευτών, κάποιες αιτήσεις “έπαιξαν ρόλο”, όμως δεν είναι οι μοναδικές, εξάλλου και σε τέτοια περίπτωση ο ρόλος του προέδρου δεν είναι αυτός. Και όπως συμπλήρωναν «σιγά το ρόλο που παίζει το ρεπορτάζ της "ΒτΚ"!»...

Το ρεπορτάζ
Με τίτλο «Νέο αίμα νέες ιδέες!» αναφερόμενη στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων η κ. Μπέλλα Ειρήνη αναφέρει «Νέοι άνθρωποι με ενδιαφέρον για τα κοινά, με μορφωτικά εφόδια και με στόχο να προσδώσουν μια ανανεωτική ματιά στον κομματικό μηχανισμό αποτελούν τη σφραγίδα της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων» ωσάν οι προηγούμενες ή άλλες ανά τη χώρα ΝΟΔΕ να είχαν αδιάφορους για τα κοινά αμόρφωτους ανθρώπους!
Και παρακάτω «Όλοι σχεδόν οι υπεύθυνοι των θεματικών τομέων είναι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν διαγράψει σημαντική επαγγελματική πορεία...»
Παράλληλα το κυριακάτικο ρεπορτάζ που συμπληρώνει τη συνέντευξη του κ. Σπ. Βασιλείου, είναι …διανθισμένο με πέντε (5) φωτογραφίες του, ενώ ο ίδιος έσπευσε από το Σάββατο(!!!) να το “ανεβάσει” –καταχαρούμενος προφανώς- στο προσωπικό του facebook, ενώ ανέβηκε και στο facebook της ΝΟΔΕ!!!