Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

“Χρυσή” αλλαγή ο Μαμπουλού (video)

Η βαθμολογία. Ξέφρενη πορεία του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα, πέρασε με ανατροπή από το Αγρίνιο (2-1 τον Παναιτωλικό) και “σκαρφάλωσε” στην τρίτη θέση, έχοντας και ένα ματς λιγότερο. 
Η ξέφρενη πορεία του ΠΑΣ  στο πρωτάθλημα συνεχίζεται, καθώς η ομάδα των Ιωαννίνων πέρασε με ανατροπή από το Αγρίνιο και “σκαρφάλωσε” στην τρίτη θέση, έχοντας και ένα ματς λιγότερο. 
Ο Παναιτωλικός δεν είχε δεχθεί γκολ στην έδρα του, αλλά ο ο Μαμπουλού έκανε ότι δεν είχε καταφέρει να κάνει άλλος φιλοξενούμενος μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, να βρει δίχτυα στο συγκεκριμένο γήπεδο.
Μάλιστα το έπραξε δύο φορές χαρίζοντας...
στους Ηπειρώτες τρεις βαθμούς. 
Το σκορ είχε ανοίξει στο 42' ο Φερέιρα και στο 69' ο Μαμπουλού με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Στο 81' έφυγε στην αντεπίθεση και αφού πέρασε τον Κυριακίδη έγραψε το τελικό 1-2.  Πλέον ο ΠΑΣ έφτασε τους 13 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ένα λιγότερο από το δεύτερο Παναθηναϊκό. Αντίθετα ο Παναιτωλικός, αν κατάφερνε να διατηρήσει μέχρι το τέλος το προβάδισμα που απέκτησε στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου θα είχε πατήσει αυτός το τρίτο σκαλί του βαθμολογικού πίνακα και θα συγκατοικούσε εκεί με τους δύο “δικεφάλους”. Πλέον μένει στη 10η θέση με 8 βαθμούς και δύο σερί ήττες...  

Τα αρχικά πλάνα

Ο Γιάννης Ματζουράκης παρέταξε τον Παναιτωλικό με 4-2-3-1. Ο Κυριακίδης κάτω από τα δοκάρια με τον Κλέσιο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Τσοκάνη στο αριστερό και τους Ροντρίγκες, Κούσα ανάμεσα τους. Μάκος και Μάρκος Πάουλο τα αμυντικά χαφ με τον Τομανέ στο δεξί άκρο, τον Ουάρντα στο αριστερό και τον Φερέιρα πίσω από τον Μαρκόβσκι. 

Με 3-5-2 ο ΠΑΣ Γιάννινα στην αναμέτρηση. Ο Περιστερίδης υπερασπίστηκε τα γκολπόστ της ομάδος του με τους Τζημόπουλο, Μοπέριο και Μιχαήλ μπροστά του. Ο Μπουκουβάλας στο δεξί άκρο, ο Ναδάλες στο αριστερό, με τον Γαρουφαλιά, τον Γιάκο και τον Κοζορώνη στον άξονα. Κόντε και Ζάιρο στην επίθεση.

Ο άτυχος Μπέριος...

Ο ΠΑΣ πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά, καθώς οι αμυντικοί του Παναιτωλικού έδειχναν να μην μπορούν να βρουν απάντηση στην ταχύτητα και στις κινήσεις του Ζάιρο. Ο τελευταίος από την αρχή του αγώνα φρόντισε να ταλαιπωρήσει τους αντιπάλους του και να δημιουργήσει προβλήματα στον Κυριάκιδη, ο οποίος στο 3' διάβασε τη φάση σε αντίθεση με συμπαίκτες του και είπε όχι στον άσο των Ιωαννίνων. 

Μετά το πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και πήραν τα ηνία της μεσαίας γραμμής, ενώ σιγά σιγά ξεκίνησαν να απειλούν και τον Περιστερίδη. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ ήταν στη σωστή θέση και στις τέσσερις προσπάθειες αντιπάλων του. 

Στα μισά του πρώτου μέρος ο Γιάννης Πετράκης χρειάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο Ναδάλες αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και χρειάστηκε να αποχωρήσει. Μέχρι εκείνο το σημείο ήταν από τους κορυφαίους της ομάδος του, αλλά “αναγκάστηκε” να δώσει τη θέση του στον Κούτρη στο 30'. Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ έφτασε στο γκολ, το οποίο λανθασμένα δε μέτρησε. Ο Γιάκος εκτέλεσε το φάουλ, ο Κυριακίδης εκπληκτικά με τη βοήθεια του δοκαριού έβγαλε την μπάλα, ωστόσο ο Μπέριος από κανονική θέση πετάχτηκε και με κεφαλιά έστειλε την “στρογγυλή θεά” στα δίχτυα.  Οι Ηπειρώτες διαμαρτυρήθηκαν, καθώς θεωρούν πως και ο Κυριακίδης επενέβη αφού η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, ενώ φώναζαν και για τη λανθασμένη απόφαση του βοηθού να σηκώσει το σημαιάκι για οφσάιντ.  

Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων ήταν ο... άτυχος του πρώτου ημιχρόνου, αφού στο 42' έβαλε το πόδι του για να κόψει το σουτ του Φερέιρα έξω από την περιοχή, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και χτύπησε στο αριστερό δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα του Περιστερίδη. 

Η έμπνευση του Πετράκη

Ο Παναιτωλικός μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο και με αιχμή του δόρατος τον Μαρκόφσκι απείλησε δύο φορές τον Περιστερίδη, χωρίς επιτυχία. Ο Πετράκης βλέποντας την ομάδα του ακίνδυνη επιθετικά για αρκετή ώρα αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Μαμπουλού, ο οποίος τον δικαίωσε για την επιλογή του αυτή. Ο τελευταίος δέκα λεπτά αργότερα από την είσοδο του και συγκεκριμένα στο 69' έμεινε αμαρκάριστος στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά αξιοποίησε ιδανικά την άψογη σέντρα του Κοζορώνη από τα δεξιά. 

Η άμυνα των γηπεδούχων έπαιζε αρκετά ψηλά και εκτέθηκε δύο φορές. Αρχικά στο 80' όταν ο Κόντε έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το κακό του κοντρόλ τον... πρόδωσε και έδωσε την ευκαιρία στον Κυριακίδη να βγει και να μπλοκάρει, ενώ ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Μαμπουλού να αφήσει πίσω του τον Κούσα και τον Μάκο. Ο 26χρονος επιθετικός πέρασε τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού και με πλασέ δε δυσκολεύτηκε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ που έγινε πάνω στον Λεντέσμα πριν ο Γαρουφαλιάς πάρει την μπάλα και βγάλει την ασίστ για το γκολ, όμως ο κ. Φωτιάδης είχε δείξει σέντρα. 

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και έτσι ο ΠΑΣ πανηγύρισε τη νίκη που τον έφερε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Διαιτητής: Φωτιάδης

Κίτρινες: Ροντρίγκες - Γαρουφαλιάς, Ζάιρο



ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης)Κυριακίδης, Ροντρίγκες (75΄ Λεντέσμα), Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο, Φερέιρα (74΄ Καμαβουάκα), Μάκος, Μαρκόβσκι, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης, Ουάρντα (84΄ Μουνιός)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Γαρουφαλιάς (90΄ Σκόνδρας), Μιχαήλ, Γιάκος (59΄ Μαμπουλού), Τζημόπουλος, Κόντε, Ζάιρο, Ναδάλες (30΄ Κούτρης), Κοζορώνης

Δείτε ΕΔΩ τα καλύτερα του αγώνα και τα γκολ





















novasports