Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Καλή δουλειά στο γιαννιώτικο πινγκ πονγκ

Εντυπωσιασμένος από το επίπεδο των νεαρών αθλητών του Αθλητικού Σωματείου Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων δήλωσε ο Άγγελος Μακρής, παλαίμαχος πρωταθλητής και προπονητής με μεγάλες διακρίσεις στο πινγκ-πονγκ. 
Ο κ. Μακρής ήταν επίσημος προσκεκλημένος του σωματείου για ένα τριήμερο και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τη δουλειά που γίνεται στα Γιάννενα, αλλά και να διδάξει ο ίδιος κάποια από τα μυστικά του αθλήματος στους...
αυριανούς πρωταθλητές. “Γίνεται εξαιρετική δουλειά στα Γιάννενα και είμαι ενθουσιασμένος από το επίπεδο των παιδιών. Κάποια από αυτά εάν ήταν στην Αθήνα θα τα χαρακτηρίζαμε “λίρα εκατό”, όμως στην επαρχία λείπουν οι υποδομές, οι αγώνες και η οικονομική στήριξη”, τόνισε αρχικά. Ο κ. Μακρής τόνισε πως οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο άθλημα τις τελευταίες δεκαετίες είναι τεράστιες ιδίως επειδή το πινγκ-πονγκ πλέον είναι πολύ πιο γρήγορο και πιο τεχνικό. Μιλώντας για όσα πρέπει να γίνουν, για να αναδειχθεί ένα ταλέντο, τόνισε πως υπάρχει μία αλυσίδα και οι κρίκοι της θα πρέπει να παραμείνουν δεμένοι πάντα.

“Είναι ο αθλητής με το ταλέντο του, ο προπονητής, το σωματείο και η οικογένεια. Θα πρέπει όμως να βοηθήσουν τα σωματεία και οι τοπικές κοινωνίες και οι δήμοι, στηρίζοντας ακόμη και οικονομικά”, κατέληξε ο κ. Μακρής.