Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Τα γραφικά της αυτοδιοίκησης: Ενώ ο… εξαφανισμένος στην Αθήνα Ριζόπουλος ήταν απών, διαμαρτύρεται επειδή απουσίαζε στο Πέτα Άρτας ο Καχριμάνης!!!

Στάθης Νάνος (περιφερειακός σύμβουλος “Οριζόντων Ηπείρου”): «Κύριοι εμφανισθείτε ή παραιτηθείτε», τα "χώνει" και στον Ριζόπουλο;
Είναι από τις στιγμές που και η πολιτική έχει την πλάκα της. Αφορμή μια ανακοίνωση των “Οριζόντων Ηπείρου” του Σπ. Ριζόπουλου  με την οποία οι Ορίζοντες Ηπείρου δια του τοπικού περιφερειακού τους συμβούλου στην Άρτα Στάθη Νάνου, διαμαρτύρονται για την απουσία του Αλ. Καχριμάνη (για το θέμα των απορριμμάτων παρίστατο ο αντιπεριφερειάρχης) από σύσκεψη στο Πέτα του δήμου Νικ. Σκουφά Άρτας, όταν απουσίαζε και ο δικός του επικεφαλής ο κ. Σπ. Ριζόπουλος!!! 
Μπορεί να έχει πλάκα, αλλά σπάνια συμβαίνει σε δημόσια ανακοίνωση περιφερειακής παράταξης ο Περιφερειακός της Σύμβουλος να “τα χώνει” ταυτόχρονα και στον αρχηγό του και στον κ. Καχριμάνη!!! Αυτό το διαπράττει ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου Στάθης Νάνος με...
δήλωσή του με αφορμή την πρόταση δημιουργίας δομής προσφύγων στο Δήμο Νικολάου Σκουφά και η συνέλευση πολιτών που έγινε το περασμένο Σάββατο λέγοντας «Κύριοι εμφανισθείτε ή παραιτηθείτε»!!!.

Η δήλωση του Στάθη Νάνου
Διαπιστωτική και καταγγελτική μόνο η δήλωση των Οριζόντων Ηπείρου, από την οποία όμως απουσιάζει παντελώς κάθε πρόταση. 
«Στη συνάντηση των πολιτών που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, δεν τόλμησαν να παραβρεθούν οι κύριοι Στύλιος, Καχριμάνης και Ψαθάς (Σ.Σ. ενώ ξέρει ότι και ο επικεφαλής του ο Σπ. Ριζόπουλος ήταν απών). Πως θα μπορούσαν άλλωστε; Ο πρώτος έχει δηλώσει ευθαρσώς πως τον ενδιαφέρουν μόνο οι δημότες της πόλης της Άρτας, και οι άλλοι δύο δηλώνουν αναρμόδιοι. Με την ευκαιρία, αφού ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δηλώνει αναρμόδιος για το ζήτημα, γιατί συμμετείχε προ ημερών σε σύσκεψη στην Αθήνα για το προσφυγικό, μαζί με τον κύριο Στύλιο; Ως τι παρευρέθη εκεί; Ως τουρίστας;» τονίζεται σε δήλωσή του κ. Στάθη Νάνου, ο οποίος φαίνεται πως “καταχεριάζει” και τον απόντα επικεφαλής του τον κ. Σπ. Ριζόπουλο!!!
Αφού αναφέρεται στο πρόσφατο ιστορικό της υπόθεσης χωροθέτησης δομής φιλοξενίας προσφύγων στην Άρτα, ο κ. Νάνος καταλήγει: «Και πιστεύουν πως βρήκαν πλέον τη λύση. Να πλασάρουν το πρόβλημα σε έναν μικρό περιφερειακό Δήμο των 12 χιλιάδων περίπου κατοίκων. Στο Δήμο Νικολάου Σκουφά. Εκεί όπου το πολιτικό κόστος μετριάζεται λόγο του μικρού αριθμού ψηφοφόρων. Σε ένα σημείο, στο πρώην εργοστάσιο ΚΟΝ-ΖΑΚ στις Σελλάδες και το Κομπότι, που ο τοπικός πληθυσμός είναι ζήτημα να ξεπερνά τα 2 χιλιάδες άτομα. Σε μια περιοχή την οποία πνίγουν κάθε χειμώνα οι τρεις χείμαρροι που τη διαπερνούν. Σε μια τοποθεσία που αντιμετωπίζει πρόβλημα ύδρευσης κάθε καλοκαίρι με αποτέλεσμα τις συχνές διακοπές στην υδροδότηση. Σε ένα σημείο που απέχει λιγότερο από 400 περίπου μέτρα από τα σχολεία. Σε έναν Δήμο που δεν έχει τις υποδομές και το απαραίτητο το προσωπικό, δε διαθέτει αστυνομικό τμήμα ή πυροσβεστικό σταθμό, ούτε καν κέντρο υγείας».
«Οι κύριοι Στύλιος, Καχριμάνης και Ψαθάς, έχουν μια τελευταία ευκαιρία. Να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Δήμου Νικολάου Σκουφά (Δευτέρα 16:00), και να σταθούν αλληλέγγυοι στους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν. Να το κάνουν με ειλικρίνεια όμως. Κι όχι να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους.Οι κύριοι Στύλιος, Καχριμάνης και Ψαθάς, να επιλέξουν αν θα σταθούν  δίπλα στους πολίτες του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ή απέναντί τους. Κύριοι εμφανισθείτε ή παραιτηθείτε» αναφέρει και  καταλήγει η ανακοίνωση «Ποτέ δεν είναι αργά, ακόμα και για τον Περιφερειάρχη να κάνει στροφή. Σε καλό θα του βγει αν μας ακούσει».