Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Υπό διάλυση οι “Ορίζοντες” του Ριζόπουλου, αντίο και από το Νο 2 – Ασταμάτητες διαρροές, σταματούν τη λειτουργία τους;

Συνεχής η διαρροή στελεχών. Μετά το συντονιστή περιφέρειας και τη διευθύντρια, αντίο και από τον αντιπρόεδρο που κάνει λόγο για κουκλοθέατρο
Σε πορεία διάλυσης φαίνεται πως εισήλθαν οι “Ορίζοντες Ηπείρου” του Σπύρου Ριζόπουλου, μετά τη συνεχιζόμενη συνεχή διαρροή στελεχών.
Η αρχή έγινε το καλοκαίρι με την ανεξαρτητοποίηση του Περιφερειακού Συμβούλου Σάκη Βλέτσα και την αποχώρηση του Περιφερειακού Συντονιστή Ντίνου Παπαδόπουλου. Ακολούθησε με δημόσιες δηλώσεις η αποχώρηση πολλών υποψηφίων. Αποτέλεσμα στο καταστατικό του Σωματείου “Ορίζοντες Ηπείρου”  του Σπ. Ριζόπουλου που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο να μην υπογράφει και να απουσιάζει περίπου το 80% των υποψηφίων. 
Η συνέχεια δόθηκε με την αποχώρηση της διευθύντριας του ιδιαίτερου προσωπικού πολιτικού γραφείου του κ. Ριζόπουλου Ελ. Καραπάνου αλλά και αρκετών μεσαίων στελεχών που του “κούνησαν μαντήλι”. Αποκορύφωση τέλος αποτελεί η πρόσφατη αποχώρηση - μαχαιριά του Νο 2 από το Σωματείο του κ. Ριζόπουλου “Ορίζοντες Ηπείρου” και συγκεκριμένα του...
Ο αποχωρήσας αντιπρόεδρος κ. Θεοδ. Δασούλας
αντιπροέδρου Θεόδ. Δασούλα ο οποίος μάλιστα σε δημόσια δήλωσή του (15/1) με ανάρτηση στο facebook κάνει λόγο για κουκλοθέατρο, ενώ επισημαίνει προφητικά ότι «Όταν μια αυτοδιοικητική παράταξη έχει χάσει με το καλημέρα την καθημερινότητα δεν έχει μέλλον».   

Φεύγει και διαλύει την παράταξη ο κ. Ριζόπουλος;
Μετά τις ακατάπαυστα συνεχιζόμενες δυσάρεστες εξελίξεις για την παράταξή του, πληθαίνουν οι ψίθυροι ότι μέσα στους επόμενους μήνες και το αργότερο το 2021 ο κ. Σπ. Ριζόπουλος θα προχωρήσει σε επίσημη διάλυση της παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου”. 
Ήδη εντοπίζονται σημαντικότατα προβλήματα καθώς ο ίδιος ως μόνιμος κάτοικος Αθηνών, απουσιάζει από τα τοπικά δρώμενα και δεν έχει την ευκαιρία να δίνει το παρόν σε εκδηλώσεις που απαιτείται. Παράλληλα είναι εκ των συνθηκών σπανιότατη η προσωπική δια ζώσης επαφή του με τα εναπομείναντα στελέχη, γεγονός που αφενός δυσαρεστεί πολλούς και αφετέρου προκαλεί συνεχείς φυγόκεντρες τάσεις.

Ένα άλλο στοιχείο που κατακρίνεται έντονα, είναι το από αρκετούς πολιτικά αποδιδόμενο στον κ. Ριζόπουλο “κόμπλεξ ανωτερότητας” συνδυαζόμενο μάλιστα με αλαζονική συμπεριφορά, “διώχνοντας” έτσι φίλους και στελέχη. Και άσχετα από το εάν αυτά ευσταθούν ή όχι, γεγονός παραμένει η διαρκής αποδυνάμωση της παράταξης και η μη ελεγχόμενη διαρροή ατόμων.

Όπως αναφέρουν κύκλοι που γνωρίζουν πολύ καλά τα τεκταινόμενα, ο κ. Ριζόπουλος ψάχνει την κατάλληλη ευκαιρία ώστε «να τα βροντήξει όλα κάτω και να φύγει» με τον κατά το δυνατόν πιο ανώδυνο για αυτόν τρόπο. Άλλωστε μετά την αποτυχία του στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές όπου ενώ διατηρούσε υψηλότατες προσδοκίες ποσοστών άνω του 20%, για την κατάληψη της Β΄ θέσης και για νίκη τη δεύτερη Κυριακή, εντούτοις πέρασε κάτω από τον πήχη καθώς ήρθε 3ος, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το 10%, ενώ ο κ. Καχριμάνης “καθάρισε” με 57% από τον Α΄ γύρο. Έχει μάλιστα, όπως επισημαίνουν, πεισθεί ακόμη και ο ίδιος ο κ. Ριζόπουλος ότι σε ενδεχόμενη συμμετοχή του στις επόμενες εκλογές, η αποδοχή και τα ποσοστά του θα είναι πιο μικρά μονοψήφια.

Ο δρόμος μέχρι την διάλυση…
Μέχρι την εκτιμώμενη διάλυση της παράταξής του, ο κ. Ριζόπουλος καταβάλλει προσπάθεια να… “ακούγεται” με μπαράζ ανακοινώσεων ακόμη και για το παραμικρό θέμα.
Βέβαια τις ανακοινώσεις του τις… προσπερνά και δεν τις απαντά ούτε η Περιφέρεια Ηπείρου, ούτε κάποια άλλη από τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, δίνοντας έτσι δημόσια εικόνα περιφρόνησης και απαξίωσης των Οριζόντων Ηπείρου.
Ακόμη σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) δίνουν πλέον ελάχιστη σημασία και δημοσιότητα στις ανακοινώσεις αυτές.

Η δήλωση του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Σωματείου “Ορίζοντες Ηπείρου” κ. Θεόδ. Δασούλα
«Επειδή δεν συνηθίζω να συμμετάσχω σε κουκλοθέατρα και προς αποφυγή παρερμηνειών. Την ενασχόληση με τα κοινά την αντιλαμβάνομαι τελείως διαφορετικά, χρόνια γνωστό αυτό, κάπως αργά να αλλάξω. Όταν μια αυτοδιοικητική παράταξη έχει χάσει με το καλημέρα την καθημερινότητα δεν έχει μέλλον».