Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Ερώτηση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Ιωάννινα

Το ζήτημα της ανέγερσης του νέου κλειστού γυμναστηρίου Ιωαννίνων αλλά και της μεταφοράς του Κλειστού από το Ελληνικό φέρνουν στη Βουλή με ερώτηση που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο καθώς και πέντε ακόμη συνάδελφοί τους από άλλες περιοχές.
Η ερώτηση απευθύνεται...
στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.
Οι βουλευτές αναφέρονται στο Κλειστό του Βοτανικού η κατασκευή του οποίου είχε ανακοινωθεί –τελευταία φορά- τον Μάιο του 2019 από τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «ηΓενική Γραμματεία Αθλητισμού ενέταξε την ανέγερσή του στον προγραμματισμό της και μελετούσε την ορθή και με λογικό κόστος συντήρηση των εγκαταστάσεων, χωρίς να επιβαρύνονται οι πολίτες».
Η ερώτηση ωστόσο επικεντρώνεται στην μεταφορά του Κλειστού από το Ελληνικό, η οποία ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.
«Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης ανακοίνωσε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου πως συμφώνησε με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων την αποσυναρμολόγηση του κλειστού γηπέδου Ελληνικού (στο χώρο του πρώην κρατικού αερολιμένα) και την μεταφορά του στα Ιωάννινα. Ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για «ανάγκη της LAMDA DEVELOPMENT να φύγει το γήπεδο από το αεροδρόμιο του Ελληνικού» αναφέρεται στην ερώτηση.
Οι βουλευτές ζητούν απαντήσεις για τους λόγους αναστολής της ανέγερσης του νέου κλειστού γηπέδου στο Βοτανικό, για το αν έχουν εκπονηθεί σχετικές τεχνικές μελέτες και αν υπάρχουν οι εγγυήσεις για την αποσυναρμολόγηση και την επανατοποθέτηση των εγκαταστάσεων του Ελληνικού, χωρίς εκπτώσεις στα δεδομένα ασφάλειας.
Επίσης θέτουν το ζήτημα τους κόστους αποσυναρμολόγησης, μεταφοράς και εκ νέου συναρμολόγησης, όπως και του κόστους ανακαίνισης και συντήρησης, εφόσον καταστεί εφικτή η επανατοποθέτησή του στα Ιωάννινα. Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές ρωτούν αν τα κόστη πρόκειται να βαρύνουν τους επενδυτές του Ελληνικού ή τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου και τους πολίτες της περιοχής.
Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση είναι: Τζούφη Μερόπη, Βέττα Καλλιόπη, Γεροβασίλη Όλγα, Κάτσης Μάριος, Μάρκου Κώστας, Μπάρκας Κώστας, Μπουρνούς Ιωάννης, Παππάς Νίκος και Ψυχογιός Γεώργιος