Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Δήλωση του Δημ. Κουτσούμπα,μετά την συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου

Με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνη και τους αντιπρυτάνεις Στ. Νικολόπουλο και Μ. Πασχόπουλο συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συνοδευόμενος από τον Τ. Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και στελέχη της ΚΟ Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην πόλη.
Ο πρύτανης ενημέρωσε τον Δ. Κουτσούμπα για τα προβλήματα του ιδρύματος, με κυρίαρχο...
αυτό της υποχρηματοδότησης, καθώς τα χρήματα που λαμβάνει είναι κατά 60 εκατ. λιγότερα σε....
σχέση με το 2010 και με τους μισούς διοικητικούς υπαλλήλους, με συνέπεια την υπολειτουργία δομών, την αδυναμία αντικατάστασης εξοπλισμού που παλιώνει και συντήρησης κτιρίων, μεγάλες ελλείψεις στη φοιτητική μέριμνα κ.ά.
Στο τέλος της συνάντησης ο πρύτανης πρόσφερε στον Δ. Κουτσούμπα δώρα το έμβλημα του ιδρύματος, ιστορικό λεύκωμα για τα Γιάννενα, cd με κλασική μουσική από την ορχήστρα του Πανεπιστημίου και ένα κουτί παραδοσιακά γλυκά από το Τμήμα Τροφίμων.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:«Είχαμε μια αναλυτική ενημέρωση από τον κ. πρύτανη στην επίσκεψή μας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο. Θέσαμε και μας τέθηκε το ζήτημα της υποχρηματοδότησης, που είναι ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο, τις ελλείψεις στα νέα Τμήματα, τις νέες Σχολές, ακόμη και εκπαιδευτικών.
Θέσαμε τα ζητήματα των φοιτητών, της στέγασης, της σίτισης, μια σειρά προβλήματα που επιβαρύνουν την εργατική - λαϊκή οικογένεια, που στέλνει τα παιδιά της να σπουδάσουν, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να διακόπτουν τις σπουδές τους.
Επίσης θέσαμε διάφορα ζητήματα που αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα, το νόμο-πλαίσιο, την πολιτική της κυβέρνησης και την ανάγκη το φοιτητικό κίνημα, γενικότερα το εκπαιδευτικό κίνημα να παλέψει για την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων χωρίς ιδιώτες, χωρίς κατάργηση και παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, προς όφελος των φοιτητών, έτσι ώστε τα πτυχία που παίρνουν τα παιδιά μας να μη μένουν στην κορνίζα, αλλά να αξιοποιούνται με βάση το αντικείμενο που σπούδασαν, στην επιστήμη τους, για να βρίσκουν μια μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να μπορούν να επιβιώνουν στη ζωή τους».
Ακόμα, ο Δ. Κουτσούμπας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε δήλωση για τα μέτρα που εξήγγειλε χτες η κυβέρνηση για το προσφυγικό.