Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

💥Τα “ΤΟΛΜΗΡΑ”: Η δημοφιλής παραπολιτική στήλη από τον “ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ” του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ (της Παρασκευής 22-11-2019)

Ο...ΜΠΟΥΧΟΣ!
Πολύ... μπουχό σήκωσε μία φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μ’ ευθύνη του υπογράφοντα και η οποία παρουσίαζε πέντε πρόσωπα (Μάξιμο, Καχριμάνη, Γκόντα, Γ. Γιαννάκη, Γ. Κουτσολιόντο) η οποία τραβήχτηκε στο κυλικείο του Δικαστικού Μεγάρου εν αναμονή της εκδίκασης της περιβόητης...
δίκης της κλοπής εικόνων σε Ήπειρο πρωτίστως αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.
Μία φωτογραφία η οποία όμως δεν ήταν χίλιες λέξεις αλλά μία φωτογραφία που αποτύπωνε μία τυχαία στιγμή ανθρώπων που ζουν στην ίδια πόλη και που ο καθένας κατέχει μία θέση στην κοινωνία, μικρή – μεγάλη, αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...
Σ’ αυτή την φωτογραφία τα τρία πρόσωπα, Μάξιμος – Καχριμάνης – Γκόντας έχουν άμεση σχέση με την συγκεκριμένη δίκη.
Οι δύο πρώτοι είναι μάρτυρες πολιτικής αγωγής, ενώ ο κ. Γκόντας είναι συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, κάτι που δεν μπορεί να ερμηνευτεί ουδόλως σαν παρέμβαση κανενός σε κανένα δρώμενο.
Οι άλλοι δύο, Κουτσολιόντος και η αφεντιά μου, ήμασταν εκεί από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και καθήκον αποκλειστικά και μόνο. Κάθε άλλη ερμηνεία είναι αυθαίρετη και κανείς δεν δικαιούται να την κάνει!

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ...
Πρέπει να τονιστεί ότι ο καθένας από την πλευρά του κάνει αυτό που πιστεύει ότι είναι το ορθό κι όχι μόνο στην περίπτωση που αφορά την κλοπή των κειμηλίων, αλλά και στην υπόλοιπη καθημερινότητα στην οποία δεν βγάζουμε και τα μαχαίρια ο ένας εναντίον του άλλου!
Δουλειά και χρέος του Τύπου είναι η άσκηση κριτικής σε κάθε μορφής εξουσία και εξουσία δεν είναι μόνο η κυβέρνηση και όλα τα λοιπά κόμματα στη Βουλή, αλλά και η Περιφέρεια και ο Δήμος και η ΕΛΑΣ και η Δικαιοσύνη και φυσικά και ο κλήρος, ο οποίος δεν μένει στο απυρόβλητο.

ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ...
Στην περίπτωση της κλοπής των εικόνων, εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι έχουν ρημαχτεί από επιτηδείους εκκλησίες και μοναστήρια στην Ήπειρο που είναι θησαυρός και κληρονομιά ανυπολόγιστης αξίας, ηθικής πρώτα και χρηματική στη συνέχεια. Κάποιοι είναι οι δράστες και παραπέμπονται για τις πράξεις τους.
Αν είναι ή όχι δράστες όλοι όσοι παραπέμπονται και σε ποιό βαθμό, αυτό θ’ αποδειχτεί κατά την ακροαματική διαδικασία στις 16 Ιουνίου 2020, όπου θα διεξαχθεί η δίκη. Το να γίνονται λοιπόν διάφοροι συνειρμοί είναι εντελώς αυθαίρετοι. Κανείς δεν επηρεάζει κανένα και την σοβαρή και πολλή δουλειά την έχει η δικαιοσύνη!

Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ...
Ο «Π.Λ.» φιλοξενεί όλες τις θέσεις και τις απόψεις συνεργατών, φίλων, αναγνωστών, αρκεί να υπάρχει και η υπογραφή. Κρατά όμως το δικαίωμα και της κριτικής, αυστηρής ενίοτε, προς πάσα κατεύθυνση.
Η στήλη κατέθεσε την δική της άποψη για το θέμα της κλοπής των εικόνων που είναι ένα γεγονός αναμφισβήτητο. Για εκείνο που εξέφρασε την επιφύλαξη η στήλη είναι για την ανάμειξη ή όχι συγκεκριμένου προσώπου. Την τελική κρίση θα έχει η δικαιοσύνη, η οποία έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ...
Όσον αφορά τον έντονο διάλογο ο οποίος διεξήχθη από τον «Π.Λ.» και τον Μητροπολίτη Μάξιμο κι αυτός μέσα στα πλαίσια του δημοσίου διαλόγου για ένα θέμα που απασχολεί και την κοινή γνώμη εδώ και μια δεκαετία.
Ούτε ο δημοσιογράφος, ούτε ο δεσπότης διεκδικούν το αλάθητο, επομένως όλοι κινούνται από την αρχή ότι πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Αυτό είναι το ζητούμενο αυτή την στιγμή κι όλα τ’ άλλα έπονται! 

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!
Το αν βρέθηκαν πέντε άνθρωποι σ’ ένα κοινό τραπέζι στο κυλικείο, αυτό δεν ανατρέπει τα δεδομένα για την δίκη και δεν είναι σε καμία περίπτωση καταδικαστέα πράξη. Ας μη... λιποψυχούν ορισμένοι που κόπτονται για τον τόπο μας και οι οποίοι βγάζουν φετφάδες καταδίκης της Ηπείρου. 
Καμιά ανησυχία λοιπόν για διατάραξη της κανονικότητας που υπάρχει σ’ αυτό τον τόπο από μία τυχαία συνάντηση πέντε ανθρώπων μια συγκεκριμένη στιγμή.
Άλλωστε, μετά την αναβολή της δίκης για τον επόμενο Ιούνιο όλα επανήλθαν στην κανονικότητα.
Ο Καχριμάνης θα εξακολουθεί να πολεμά από το μετερίζι του, ο Μάξιμος από το δικό του άμβωνα, ο Γκόντας από την δικηγορία και τον δήμο Ιωαννιτών, ο «Π.Λ.» από το δικό του μετερίζι και ο υπογράφων από τούτη εδώ τη στήλη.
Αν στεναχωρήθηκαν ορισμένοι, ας καταγγείλουν τον υπογράφοντα που δημοσιοποίησε την «παρέα» απεμπολώντας το ανεξάρτητο της δημοσιογραφίας! Τι να κάνουμε; Βλέπετε, καταδικαστήκαμε να ζήσουμε μόνιμα στον τόπο μας!

Η ΟΡΦΑΝΙΑ...
Ο πω, πω! Δυστυχία! Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ορφανός από υποψηφίους αρχηγούς, κάτι που καταδικάζει τον Αλέξη στα ισόβια δεσμά της αρχηγίας! Δεν τα γράφω εγώ που μια δόση ζήλιας και κακίας την βγάζω, αλλά ο ίδιος ο Αλέξης τα είπε στο κανάλι του Σαββίδη την Τρίτη το βράδυ. Όλοι οι Έλληνες έπαθαν ένα πονοκέφαλο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος και όλοι ρίχτηκαν με τα μούτρα να δώσουν λύση!

Η ΣΚΟΥΦΙΑ...
Η καλύτερη συνέντευξη που έδωσε ποτέ έγραψαν τα τρολ των 0,60 λεπτών και κει που φτιάχτηκαν και πετούσαν την σκούφια τους ήταν όταν αποκάλυψε ο πρώην Πρωθυπουργός ότι όλοι οι Έλληνες στην κατοχή άκουγαν Ντόϊτσε Βέλλε για να μαθαίνουν τα νέα του Χίτλερ και φυσικά τις πολεμικές επιτυχίες του σε όλα τα μέτωπα, μη εξαιρουμένης της μαμάς Ρωσίας, την οποία τόσο πολύ λάτρεψε ο Αλέξης. Καμία όμως σημασία δεν έχει αν ο συγκεκριμένος σταθμός δημιουργήθηκε το 1953, κάτι που το Τσιπρέϊκο δεν το πολυένοιαξε. Αυτοί τότε άκουγαν Ντόιτσεβέλλε και την περίοδο των συνταγματαρχών στην Ελλάδα άκουγαν το «Ενόπλων δυνάμεων» και έβλεπαν ΥΕΝΕΔ! Ξέρουν αυτοί για ποιό λόγο...

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
Έτσι για την ιστορία, οι Έλληνες άκουγαν Μπι-μπι-σι στην περίοδο της κατοχής ενώ οι κομουνιστές ήταν συντονισμένοι στην «Φωνή της Μόσχας» για να έχουν πλέρια ενημέρωση. Αλλά για όλα αυτά πρέπει να ‘χει κανείς ανοίξει κανένα βιβλίο νεώτερης ιστορίας για Γερμανούς, Ιταλούς, Άγγλους, Γάλλους, Πολωνούς, και Ρώσους πριν την λήξη του συμφώνου Ρίμπετροπ – Μολότωφ.
Ακούει για Μολότωφ ο Αλέξης και στο μόνο που του πάει ο νους είναι στις βόμβες που μπορεί να κουβαλάει κανείς και να τις ρίχνει οπου δή, αφού η παράβαση τιμωρείται το ίδιο και η μεταφορά και η χρήση.

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ!
Αυτός ο άνθρωπος κυβέρνησε την χώρα μας για 41/2 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα σε περίοδο κρίσης. Βέβαια, δεν φταίει εκείνος αν οι περισσότεροι Έλληνες του εμπιστεύτηκαν την τύχη τους παίρνοντάς τον από το 3% και φτάνοντάς τον στο 36% που μαζί με τον έτερο Καππαδόκη – Πατριώτη – Εθνικόφρονα Καμμένο μας κυβέρνησαν. Αυτός πάλι εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται στα αζήτητα!

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ...
Δεν είμαι και για Μαραθώνιο! Μία βόλτα μέχρι Πλατεία Συντάγματος και πολύ ήταν. Άλλη μεγάλη αλήθεια που μας σέρβιρε από την τηλεόραση ο πρώην Πρωθυπουργός. Που να βρει κουράγιο να πάει Αμερικάνικη Πρεσβεία, να φτύνει εκεί που έγλειφε και πριν το γλείψιμο πάλι έφτυνε όταν ήταν αντιαμερικανός!

ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ...
250 ευρώ επίδομα θέρμανσης στα Γιάννινα, 110 στους υπόλοιπους «Πεδινούς» Νόμους της Ηπείρου Άρτα – Πρέβεζα – Θεσπρωτία! Λέμε ναι στα ορεινά Γιάννινα, αλλά λέμε ναι και στο ορεινό Ανώι και στα περήφανα Τζουμέρκα του νομού Άρτας και στα χωριά της Μουργκάνας που δεν υπολείπονται σε τίποτα από την Γκαμήλα. Πόσο κοψοκέφαλοι και αγεωγράφητοι είναι αυτοί που ξεχώρισαν έτσι την ορεινή και την πεδινή Ελλάδα κι ανάλογα καθόρισαν και το επίδομα θέρμανσης;

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ!
Παιδιά εκεί στη ΝΔ συντονιστείτε και μην επαναλαμβάνεστε χωρίς λόγο. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πεδία λαμπρά να δοξαστείτε και σ’ αυτά να δώσετε σημασία για να σας πάρουν στα σοβαρά και οι κατέχοντες υπουργικούς θώκους!
Η παρατήρηση για τους βουλευτές Κεφάλα – Αμυρά που με διαφορά 40 ημερών έκαναν την ίδια ερώτηση στο ίδιο υπουργείο για το ίδιο ακριβώς θέμα, για να λάβουν την ίδια απάντηση! «θα το εξετάσουμε»! Η ερώτηση είχε να κάνει με το αίτημα δημιουργίας ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στα Ιωάννινα! Στις 2 Οκτωβρίου 2019 είχε καταθέσει πρόταση η κυρία Κεφάλα, μόλις προχθές κατέθεσε ο κ. Αμυράς. Λίγος συντονισμός δεν βλάπτει!

ΤΟ ΟΝΟΜΑ...
Δεν αλλάζει όνομα το Ζάππειο μας λέει ο υφυπουργός Βεζυρόπουλος και μάλιστα αυτή η διαβεβαίωση δίνεται στον Στ. Καλογιάννη που έκανε την ανάλογη ερώτηση. Αυτό είναι ένα μέρος του προβληματισμού των Ηπειρωτών.
Το σπουδαιότερο όμως είναι να μην αλλάξει χέρια όπως έχει δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια και όπου ένας επιτήδειος επιχειρηματίας το έχει βάλει στο μάτι. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας επικοινωνεί και πιέζει Ηπειρώτες βουλευτές και της σημερινής κυβέρνησης να μην αντιδράσουν στην «αξιοποίηση» που εκείνος εδώ και καιρό έχει βάλει στο νου του!

ΞΑΦΝΙΚΑ...
Σχεδόν δέκα ολόκληρα χρόνια είχε στη διάθεσή της η προηγούμενη δημοτική αρχή να κάνει μείωση ή να ισορροπήσει τα δημοτικά τέλη σε νέο και παλιό Δήμο και δεν το έπραξε. Ξαφνικά στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο διέγνωσαν ότι οι μειώσεις δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών και άρχισαν τα είπα – ξείπα για να καταλήξουν σε επανάσταση και κυρίως... σε μάχη του Μπιζανίου!
Απλά στο Μπιζάνι είναι το πασαλίκι του «μούργκα» και πόδι «οχτρού» δεν πατάει. Εδώ που τα λέμε, δεν έγινε και καμιά σπουδαία μείωση δημοτικών τελών, παρά μόνο μια πολύ μικρή ανακατανομή των τιμών. Άρα, τζάμπα κόπος ο καυγάς της αντιπολίτευσης που ανακάλυψε όψιμα την επαναστατικότητα.

Και για την αντιγραφή: 
Γιώργος Γιαννάκης  - ggtolmiros@hotmail.com