Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Στη Βουλή συζήτηση για λίμνη και Καλαμά

Η ποιότητα των υδάτων και η διαχείριση των οικοσυστημάτων του ποταμού Καλαμά και της λίμνης Παμβώτιδας, θα αποτελέσουν αντικείμενο των εργασιών της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής ύστερα από πρόταση του βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργου Αμυρά.
Ο κ. Αμυράς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα και ειδικότερα...
στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη όπου συζητήθηκε η ποιότητα των υδάτων της λίμνης Παμβώτιδας.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων μιλώντας στη Βουλή υπογράμμισε τη σημασία που δίνει ο πρωθυπουργός στην τήρηση της περιβαλλοντικής  νομοθεσίας και τόνισε:
 «Ο μεν Καλαμάς πρέπει να γίνει πόλος έλξης για αναψυχή, ψυχαγωγία, πολιτισμό και αθλητικές δραστηριότητες παραμένοντας αναπόσπαστο κομμάτι της γεωργικής ανάπτυξης. Η δε λίμνη Παμβώτιδα αντιμετωπίζει τεράστιες αστικές, βιομηχανικές και γεωργικές πιέσεις και απαιτείται άμεσα η εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ανάκαμψη του οικοσυστήματος της, με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών. Στόχος είναι, πρόσθεσε ο κ. Αμυράς, η διαχείριση της λίμνης και του ποταμού, να αποτελέσει υπόδειγμα που θα ακολουθήσει και η υπόλοιπη Ελλάδα».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αμυράς έχει ήδη θέσει και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, τα ζητήματα της λίμνης Ιωαννίνων και του Καλαμά ποταμού, έτσι ώστε το ελληνικό Κοινοβούλιο να ασχοληθεί εντατικά με την ανάκαμψη των δύο σπάνιας ομορφιάς και υψηλής σημασίας, οικοσυστημάτων των Ιωαννίνων.