Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Άναψαν τα λαμπάκια στο πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία των Ιωαννίνων

Marketing της πόλης μας με έξυπνο και δυνατό περιεχόμενο από το Νίκο Γκόλα και το Θωμά Μπέγκα. Όσο περισσότερο συζητείται παντού, τόσο περισσότερο διαφημίζεται η πόλη!
Οι έξυπνοι marketers έχουν αντιληφθεί ότι το παραδοσιακό marketing γίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις όλο και λιγότερο αποτελεσματικό και ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι  για να διαφημίσουν οι επιχειρήσεις τα προϊόντα τους. Ένας από αυτούς για την τουριστική προβολή της πόλης μας είναι και το content marketing, συνταγή που φαίνεται ότι σκέφτηκε ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας και υιοθέτησε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας με το πολύ πρωτότυπο αλλά αλλόκοτο στα μάτια των πολλών Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης.
Οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να απορρίπτουν τον παραδοσιακό κόσμο του digital marketing. Έχουν μάθει να αποφεύγουν ή να αγνοούν τις διαδικτυακές διαφημίσεις και τα κλασικά “βλάχικα” Χριστουγεννιάτικα δέντρα καθώς συχνά και η αρνητική διαφήμιση "γράφει" περισσότερο. Έχουν γίνει αρκετά δεινοί σέρφερ ώστε να μπορούν να πάρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται από το Internet χωρίς να δίνουν σημασία σε banner ή άλλα είδη διαφήμισης.
Αποκλειστικά και μόνο οι χιλιάδες αναρτήσεις στο facebook και τα άλλα διαδικτυακά μέσα...
για το στη λογική των παιχνιδιών meccano δένδρο, αν και αρνητικές στη μεγάλη τους πλειοψηφία, εντούτοις διαβάζονται, κεντρίζουν το ενδιαφέρον και “τυπώνουν” στο υποσυνείδητο των πολλών το όνομα και την πρωτοτυπίας της πόλης. Και βέβαια ιδανική παρουσία και προβολή στα social media είναι αυτή που πετυχαίνει το μακροπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο στόχο, χρησιμοποιώντας ελάχιστους πόρους με μεγάλο ROI return on investment (ROI), κάτι που ο Νίκος Γκόλας το πέτυχε για τα Γιάννενα!

Σε χριστουγεννιάτική διάθεση κι επίσημα τα Γιάννενα
Την επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σηματοδότησε η γιορτή που στήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.
Όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια παραμυθένια εορταστική ατμόσφαιρα, με ευχάριστες, ζεστές μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, το ταχυδακτυλουργικό σόου του μάγου Imad και την ονειρική παράσταση της ομάδας Teatro Theama, διασκεδαστικά παιχνίδια για παιδιά, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και «το μαγικό τρενάκι του Αϊ Βασίλη» που ταξιδεύει στα στενά της πόλης.

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας έδωσε το συμβολικό έναυσμα μιας γιορτής που θα κρατήσει σχεδόν ένα μήνα σε όλο το Δήμο Ιωαννιτών ευχόμενος «χρόνια πολλά στα μικρά αλλά και στα μεγάλα παιδιά, γιατί είναι μέρες που όλοι μας θέλουμε να νιώσουμε τη χαρά σαν τα παιδιά», όπως είπε. 
Στο ίδιο πνεύμα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας χαιρετίζοντας τον κόσμο τόνισε πως «όλοι μας έχουμε ανάγκη από ένα διάλλειμα στην καθημερινότητα μας τις γιορτές, για να χαμογελάσουμε με αισιοδοξία και να χαρεί η ψυχή μας μαζί με τους ανθρώπους μας».
Όπως ανέφερε ο κ. Μπέγκας, φέτος από το Δήμο έγινε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στον εορταστικό στολισμό και στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, γιατί «στο δύσκολο και περίεργο περιβάλλον που ζούμε τα τελευταία χρόνια, χρωστάμε στα παιδιά μας και στον εαυτό μας ένα χαμόγελο και μια ανάπαυλα στις γιορτές των Χριστουγέννων».
Τα Γιάννενα γεμάτα φως και χρώματα, είναι ακόμη πιο όμορφα αυτές τις μέρες και δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό τους σας ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στη χώρα, αναμένοντας χιλιάδες επισκέπτες αυτή την περίοδο.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια προβολής των Ιωαννίνων η οποία γίνεται όλο το χρόνο και κορυφώνεται στις γιορτές κι όπως τόνισε, «φέτος τα Γιάννενα θα πλημμυρίσουν από κόσμο».
Τέλος ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην γιορτινή ατμόσφαιρα των Ιωαννίνων και μίλησε για τη συμβολή του Πανεπιστημίου και ειδικά της Σχολής Καλών Τεχνών η οποία επιμελήθηκε το φετινό ιδιαίτερο «δέντρο» της πόλης που είναι μια ερμηνεία στον πύργο του Τάτλιν.
«Πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φοιτητές για την ιδέα που είχαν και τη συνεργασία που είχαμε. Είναι πραγματικά σπουδαίο να βλέπεις νέους ανθρώπους να ‘δίνουν’ στην πόλη στην οποία φοιτούν και να συμμετέχουν ενεργά», είπε ο κ. Μπέγκας.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος κ. Γκόλας σημείωσε πως «η Δημοτική Αρχή με συνεργασίες επεδίωξε το πνεύμα των Χριστουγέννων να μεταφερθεί σε όλο το Δήμο» ενώ στάθηκε και στην αυξημένη τουριστική κίνηση.

«Οι κρατήσεις στα δωμάτια των ξενοδοχείων δείχνουν ότι φέτος θα έχουμε πολλούς περισσότερους επισκέπτες στη διάρκεια των γιορτών. Αυτός ήταν ένας ακόμα λόγος για να στολίσουμε την πόλη μας και να δημιουργήσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια των επόμενων ημερών μέχρι και τα Φώτα μια γιορτινή ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά του Δήμου μας», είπε ο κ. Γκόλας.Ο Ξενοφών Μπήτσικας
Με αφορμή τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο Κοσμήτορας της Σχολής Ξενοφών Μπήτσικας σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
Η πρόσκληση του Δήμου να συνεργαστεί η Σχολή Καλών Τεχνών σε δράσεις για τα Χριστούγεννα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό εκ μέρους μας.

Προσεγγίσαμε την πρόσκληση με μια καλλιτεχνική πρόταση στην πλατεία των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα την καλλιτεχνική ερμηνεία μιας πολύ σημαντικής φόρμας στη Ιστορία της Τέχνης του 20ου αι., όπως είναι πύργος του Tatlin.
Η αναφορά σε ένα έργο τέχνης του παρελθόντος και η επανερμηνεία του αποτελεί συνήθη τακτική στην τέχνη. Η μετάπλαση δεν στοχεύει στην αντιγραφή και τη στείρα επανάληψη, αλλά να προσθέσει μια διαφορετική ερμηνεία ή να αντιπαραβάλλει ένα διαφορετικό σύστημα αναπαράστασης, σύμφωνα με το διαφορετικό πλαίσιο στο οποίο παράγεται.
Η αρχική πρόθεση του Tatlin για τη δημιουργία αυτής της φόρμας-σπείρας ήταν το εγκώμιο στο μεγαλείο του ανθρώπινου πνεύματος και στην εξέλιξη/ανέλιξη του ανθρώπου. Πρόθεση της Σχολής ήταν να επικαιροποιηθεί το εγκώμιο στο ανθρώπινο πνεύμα, παράγοντας αυτή τη φόρμα με υλικά καθημερινά και επαναχρησιμοποιήσιμα, στη λογική των παιχνιδιών meccano, που με λίγους τύπους τεμαχίων μπορεί κανείς να κατασκευάσει διαφορετικές φόρμες. 
Η διάδραση μεταξύ της πόλης και του Πανεπιστημίου και οι συνεργασίες που μπορεί να αναπτυχθούν είναι σημαντικές και απαραίτητες για όλους μας.