Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Πλήθος προγραμμάτων για τους μαθητές στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη


Εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία με την βοήθεια της κινητής βιβλιοθήκης προγραμματίζει για μια ακόμη χρονιά η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων. Ανάμεσα στα προγράμματα και το πρόγραμμα «Γνωριμία με τους 12 θεούς του Ολύμπου». Οι βασικοί...
Ολύμπιοι Θεοί συστήνονται στα παιδιά. Ονόματα, ιδιότητες, παραστάσεις στις διάφορες μορφές της τέχνης και σύμβολα τότε και τώρα.

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις θα διαρκέσουν έως το τέλος της χρονιάς. Οι επισκέψεις θα γίνονται από την Κινητή Βιβλιοθήκη προγραμματισμένα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης.
Παράλληλα φέτος η Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα θα υλοποιήσει το πρόγραμμα ανταλλαγής FLEX (Future Leaders Exchange). Το πρόγραμμα προσφέρει την ευκαιρία σε επιλεγμένους μαθητές να λάβουν υποτροφίες για να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α. για ένα χρόνο, να μείνουν σε οικογένεια υποδοχής, και να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο.
Κατά τη σχολική χρονιά 2019 – 2020, θα προσφερθούν δέκα υποτροφίες σε Έλληνες μαθητές. Οι μαθητές επιλέγονται μέσω ενός αξιοκρατικού και χωρίς κόστος διαγωνισμού.
Τα κριτήρια:
ü  Φοιτούν στην Γ’ Γυμνασίου ή στην Α’ Λυκείου και είναι γεννημένοι από 1 Ιανουαρίου 2002 έως 15 Ιουλίου 2004.
ü  Έχουν γενικό μέσο όρο βαθμολογίας ίσο ή μεγαλύτερο του “καλώς” (13,1/20).
ü  Έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.
ü  Είναι Έλληνες πολίτες και δικαιούνται διεθνές διαβατήριο.