Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων


Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων , η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27-06-2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Αθανάσιος Τσακάλωφ», με τα εξής 51 θέματα της ημερήσιας διάταξης:…

1. Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που θα διατεθούν κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων, για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών.

ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Εισηγητής: κ. Θωμάς Γιωτίτσας, Αντιδήμαρχος
2. Τροποποίηση της αριθ. 235/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς την έγκριση τροποποίησης του πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων Δήμου Ιωαννιτών, έτους 2019.
3. Έγκριση Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2019.
4. Αποδοχή χρηματοδότησης του Υπ. Εσωτερικών για  την καταβολή εφ΄ απαξ βοηθήματος λόγω συνταξιοδότησης υπαλλήλων των πρώην ΕΟΠ και ΙΒΣ.
5. Καταβολή αποζημίωσης στον Μπόλλα Σπυρίδων του Παύλου, πρώην υπάλληλο του Δήμου Ιωαννιτών, ειδικότητας ΥΕ Εργατών Κήπων με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου.
6. Καταβολή αποζημίωσης στην Μπότσαρη Μαρία του Αθανασίου του κλάδου ΥΕ Εργατών-Καθαρίστριες Σχολικών Κτιρίων με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου.
7. Έγκριση Επεκτάσεων - Μετατοπίσεων δικτύου ηλεκτροφωτισμού από την     Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. 
8. Διαγραφή φύλλου εκκαθάρισης – παραστατικού για καταβολή αποζημίωσης ρυμοτομούμενης ιδιοκτησίας στο εγκεκριμένο Ρ.Σ. επέκτασης οικισμού Καρδαμιτσίων Δήμου Ιωαννιτών, λόγω αλλαγής δικαιούχου της αποζημίωσης. 

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
9. Έγκριση της αριθ. 6/109/2019 απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων με θέμα: «Χορήγηση 4ης παράτασης ισχύος της με αριθμό 12/270/2015 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ με θέμα: «Χορήγηση κινήτρων για την επίσπευση των διαδικασιών σύνδεσης των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης»
Εισηγητής: κ. Ευθ. Χρυσοστόμου, Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ

10. Έγκριση της αριθ. 114/2019 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής», με θέμα: «Συμπλήρωση του απολογιστικού πίνακα εσόδων του  Ισολογισμού-Απολογισμού και τoυ Προσαρτήματος του Ισολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου του 2016 με την Έκθεση Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.  Δήμου  Ιωαννιτών -Απόφαση του Δ.Σ. ΝΠΔΔ Ο.Κ.Π.Α.Π.Α με αριθμ. 53/2019 (ΑΔΑ:Ω6Χ6ΟΚΠΕ-Η9Η ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)»
Εισηγητής: κ. Φίλ. Τσουμάνης, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
11. Έγκριση  Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Ν.Π.Δ.Δ. «Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας» Δήμου Ιωαννιτών και του Γηροκομείου Ζωσιμάδων Ιωαννίνων.  
Εισηγήτρια: κ. Ντίνα Μπακόλα, Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
12. Έγκριση της αριθ. 100/20-5-2019 απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης, με θέμα: «Απολογισμός έτους 2018 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών» 
Εισηγητής: κ. Κων/νος Γκόγκος, Πρόεδρος 
13. Έγκριση της αριθ. 101/20-5-2019 απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης, με θέμα: «Έγκριση οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσης 1/1/2018-31/12/2018 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών» 
Εισηγητής: κ. Κων/νος Γκόγκος, Πρόεδρος 
14. Έγκριση συγκρότησης Επιτροπής για την καταστροφή άχρηστου υλικού που συγκεντρώθηκε από τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Εισηγητής: κ. Βασ. Τσαμπαλάς, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ
Εισηγητής: κ. Γ. Βίνης, Αντιδήμαρχος
15. Έγκριση τροποποίησης των εγκεκριμένων μικροτόμων και ειδικότερα τμήμα της οδού Μπάρκα (Μ7) από την αξονοδιασταύρωση Κ261 έως την αξονοδιασταύρωση Κ253 , της οδού Μ20 , τμήμα της οδού Καρ. Κουν (Μ22) από την αξονοδιασταυρωση Κ268 έως την αξονοδιασταύρωση Κ255 ,της οδού Νικ. Χαντέλη (Μ26) στην αξονοδιασταυρωση Κ 253  και έγκριση νέας μηκοτομής Μ20Α στην περιοχή του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής  «Βελισσάριος» του Δήμου Ιωαννιτών.
16. Τροποποίηση μηκοτομής Μ62 ρυμοτομικού σχεδίου Καλλιθέας – Αγ. Τριάδας.
17. Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την Ανακοίνωση – Πρόσκληση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά στη Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η): «Επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας από 30.000 σε 51.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, στη θέση «Καπνοτόπια», της Τ.Κ. Αμπελιάς, Δ.Ε. Μπιζανίου, Δ. Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων».

18. Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την Ανακοίνωση – Πρόσκληση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά στη Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 7η): «Επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας από 30.000 σε 52.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, στη θέση «Ψήλωμα», της Τ.Κ. Αμπελιάς, Δ.Ε. Μπιζανίου, Δ. Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων».

ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Εισηγήτρια:  κ. Παρ. Τσίλη, Πρόεδρος ΔΕΠ
19. Λειτουργία Παραρτημάτων Νηπιαγωγείων του Δήμου Ιωαννιτών για το σχολικό έτος 2019 - 2020.
20. Παραχώρηση της χρήσης χώρων σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. 
21. Παραχώρηση της χρήσης σχολικού χώρου του 3ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τη διεξαγωγή πειράματος (Εργαστήριο Μετεωρολογίας – Τομέας Αστροφυσικής – Τμήμα Φυσικής).
22. Αποδοχή εγκριτικής πράξης για συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών στο  Έργο  με τίτλο «Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για πόλεις ενσωμάτωσης – European platform for integrating cities (EPIC)» η οποία εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου και Ένταξης (AMIF).

ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Εισηγητής: κ. Δημ. Κατηρτσίδης, Αντιδήμαρχος

23. Σύσταση οικογενειακού τάφου.
24. Λήψη απόφασης για οστά αποβιωσάντων που δεν έχουν αναζητηθεί από οικείους και παραμένουν στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Αγ. Νικολάου Κοπάνων.

ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Εισηγητής:  κ. Ιωάννης Λιόντος, Αντιδήμαρχος
25. Έγκριση τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ιωαννιτών, έτους 2019.
26. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών - 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Έργα αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών Δ.Ε. Μπιζανίου» αναδόχου: εργοληπτική Επιχείρηση «Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική  Ο.Ε.».
27. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών - 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «Κατασκευή βασικής υποδομής  στη Δ.Κ. Κατσικάς» αναδόχου: εργοληπτική Επιχείρηση «Σ. ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.».
28. Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Τακτοποιητικού) του έργου: «Έργα αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών Δ.Ε. Ανατολής».
29. Έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (Τακτοποιητικού) και του 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. εργασιών του έργου «Κατασκευή Πεζοδρομίων».
30. Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης «Διαμορφώσεις-Πεζοδρομήσεις στην περιοχή Σιαράβα» με κωδικό ΟΠΣ 5028731 στον Άξονα Προτεραιότητας «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» και αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2019.
31. Καθορισμός των θέσεων στάσης/στάθμευσης (πιάτσες) και αποεπιβίβασης του βασικού οδικού δικτύου της πόλης των Ιωαννίνων βάσει του άρθρου 17 του Ν. 4530/2018 (ΦΕΚ 59 Α), όπως περιγράφονται με την υπ΄αρ. 680/2017 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.
32. Έγκριση 2ου Πρωτοκόλλου διαπίστωσης βλαβών από ανωτέρα βία του έργου: «Έργα αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών Δ.Ε. Νήσου», αναδόχου Εργοληπτική Επιχείρηση ’’ΒΛΑΧΑΣ Π.-Σ. ΑΤΕ’’».
33. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση Διατηρητέου Κτιρίου και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου ‘‘Όασις’’».
34. Ορισμός επιτροπής για την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: «Ασφαλτόστρωση οδών στο Δήμο Ιωαννιτών».
35. Ορισμός επιτροπής για την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: «Αποκατάσταση και κατασκευή πεζοδρομίων. Βελτίωση προσβασιμότητας».
36. Ορισμός επιτροπής για την προσωρινή παραλαβή του έργου: «Έργα αναβάθμισης και βελτίωσης υποδομών Δ.Ε. Παμβώτιδας».
37. Ορισμός επιτροπής για την προσωρινή παραλαβή του έργου: «Βελτίωση βατότητας οδού στο Δ.Δ. Κρανούλας (Μονή Αγ. Νικολάου)».
38. Έγκριση παράτασης προθεσμίας (ΟΡΙΑΚΗΣ) του έργου: «Κατασκευή έργων υποδομής σε περιοχές επέκτασης της Δ.Ε Ιωαννίνων».
39. Παράταση προθεσμίας (ΟΡΙΑΚΗΣ) περάτωσης  εργασιών του έργου: «Επισκευή κτιρίου κεντρικού  Δημαρχείου».
40. Εξέταση αιτήματος για χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου: «Άρση επικινδυνότητας της πέτρινης τοιχοποιίας της οδού Μ. Αλεξάνδρου 47» του Δήμου Ιωαννιτών.
41. Εξέταση αιτήματος για χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου: «Κατασκευή πεζοδρομίων».
42. Εξέταση αιτήματος για χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου: «Εργασίες συντήρησης οδικού δικτύου αρμοδιότητας Δήμου Ιωαννιτών – Β’ Φάση».
43. Εξέταση αιτήματος για χορήγηση 6η παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «Κατασκευή κλωβών στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων Ιωαννίνων» του Δήμου Ιωαννιτών.


ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ
44. Εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή σύμβασης χρησιδανείου με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, σε εκτέλεση της αριθ. 727/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
45. Εξουσιοδότηση Δημάρχου για υπογραφή σύμβασης χρησιδανείου με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, σε εκτέλεση της αριθ. 725/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
46. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος Δημάρχων Πωγωνίου και Κόνιτσας.
47. Ορισμός επιτροπών παραλαβής προμηθειών και εκτέλεσης υπηρεσιών οικ. έτους 2019 για τον Σύνδεσμο Υδρεύσεως Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (Σ.ΥΔ.Λ.Ι.)
48. Έγκριση διενέργειας έκτακτης κάρπωσης των δύο γεωτεμαχίων του Πάρκου Πυρσινέλλα.
49. Συζήτηση αίτησης θεραπείας επί της αριθ. 83/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου 
50. Συζήτηση ένστασης επί της αριθ. 83/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου 
51. Έγκριση έκτακτης μετακίνησης του Δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα και του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Λιόντου  στην Αθήνα.