Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

👉«Ποια ΝΔ και ΝΟΔΕ? Πάνω απ΄ όλα τα μισθά μας, η προεδρία της ΔΕΥΑΙ και μερικές αντιδημαρχίες…»

«…ζήτησε όταν συναντήθηκε με τον κ. Μπέγκα την προεδρία της ΔΕΥΑΙ και 4 αντιδημαρχίες, προκειμένου να τον στηρίξει τη Β΄ Κυριακή?»
Στην εκπομπή “ΒΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ” (5-6-2019) η Βίλαν Στασινού ρώτησε τον κ. Μάκη Χρυσοστόμου (κορυφαίο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Μπέγκα):
«Αληθεύει ότι ανάμεσα από την Α΄ και τη Β΄ Κυριακή, επικεφαλής παράταξης που έμεινε εκτός Β΄ γύρου ζήτησε όταν συναντήθηκε με τον κ. Μπέγκα την προεδρία της ΔΕΥΑΙ και 4 αντιδημαρχίες, προκειμένου να τον στηρίξει τη Β΄ Κυριακή? Πείτε μου με το χέρι στην καρδιά, συνέβη αυτό? Δεν θα πω ονόματα…». 
Ο κ. Χρυσοστόμου απάντησε αναφέροντας όνομα: «…το είπατε, λέτε για...
την Τατιάνα Καλογιάννη. Ο Θωμάς Μπέγκας δεν έκανε καμία συναλλαγή, αν έκανε θα είχε βγει…» (δείτε το απόσπασμα στο ΒΙΝΤΕΟ παρακάτω).

👉Με αφορμή τη συζήτηση αυτή, αλλά και πολλές φήμες που κυκλοφορούν ότι η κ. Τατιάνα Καλογιάννη πλέον θα στηρίξει και θα συνεργαστεί με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Μωυσή Ελισάφ, αρκετά μέλη της ΝΔ απαιτούν από τη ΝΟΔΕ (που στήριξε την κ. Καλογιάννη) να αποτρέψει –φτάνοντας ακόμη και σε διαγραφές- κάθε σκέψη τέτοιας συνεργασίας (συναλλαγή την ονομάζουν ορισμένοι).

💬💫 Το σκεπτικό των συγκεκριμένων Νεοδημοκρατών όπως αναφέρεται είναι:
Από τη στιγμή που η κ. Καλογιάννη στηρίχτηκε επίσημα από τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, εάν –στα πλαίσια της όποιας συμφωνίας- συνεργαστεί με τον κ. Ελισάφ, πως και με ποιο τρόπο στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα διεκδικήσει το δήμο Ιωαννιτών?
Εάν πάρει θέσεις αντιδημάρχων ή προέδρων η κ. Καλογιάννη και οι δημοτικοί της σύμβουλοι, πως η ΝΔ θα κατεβάσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές υποψήφιο δήμαρχο κόντρα στον κ. Ελισάφ όταν η κ. Καλογιάννη και οι σύμβουλοί της θα είναι στελέχη της δημοτικής αρχής του κ. Ελισάφ? Δηλαδή κ. Καλογιάννη θα πάρει θέσεις με ημερομηνία λήξης και θα παραιτηθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα?😏
Έτσι, με ενδεχόμενη συνεργασία Καλογιάννη – Ελισάφ κλειδώνει πλέον από τώρα η στήριξη της ΝΔ στον κ. Ελισάφ και για τις επόμενες εκλογές. Πρέπει όμως να γίνει κάτι τέτοιο?
Πρέπει ή όχι να “μπαίνουν πάνω απ΄ όλα τα μισθά μας, η προεδρία της ΔΕΥΑΙ και μερικές αντιδημαρχίες”?  (εάν προφανώς μπαίνουν)
► Έχει νόημα να μπαίνει υπεράνω των μισθών και των θέσεων το εάν σε 4 χρόνια η ΝΔ στηρίξει ή όχι τον κ. Ελισάφ για δήμαρχο? Τι αξία έχει το ποιον θα στηρίξει τότε η ΝΔ μπροστά στο να πάρουν θέσεις και μισθούς οι της παράταξης της Τάτι? Είναι καλύτερα να τα πάρουν άλλοι?

👉 Το ερώτημα που θέτουν είναι: Η ΝΟΔΕ θα απαιτήσει ή όχι από την κ. Καλογιάννη (που την στήριξε) να μείνει μακριά από θέσεις, οφίτσια και μισθούς? 
Γιατί την κ. Καλογιάννη στήριξε η ΝΟΔΕ και το... διαλαλούσε η ίδια και όχι τον κ. Γκόντα ή τον κ. Μπαρτζώκα...

❓ Πολλοί Νεοδημοκράτες νομίζουν και λένε σαρκαστικά «Ποια ΝΔ και ΝΟΔΕ? Πάνω απ΄ όλα τα μισθά μας, η προεδρία της ΔΕΥΑΙ και μερικές αντιδημαρχίες…» (από όπου προκύπτει και ο τίτλος της ανάρτησης…)

ஃ Ίδωμεν

❗❗❗ ΥΓ:  Τον Φεβρουάριο άρθρο μας είχε τίτλο «Η ΔΕΥΑΙ, ο διπλάσιος μισθός των 2.137 €, οι απόψεις και η “μούγγα”της Τ. Καλογιάννη...». Άραγε θα αποδειχθεί προφητικό? Και πάλι ίδωμεν…

👀 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ