Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ιωάννινα: «Σάρωσε» η ΔΑΚΕ στις χθεσινές εκλογές καθηγητών - Αποτελέσματα, ποιοί εκλέγονται

Μεγάλη νικήτρια με απόλυτη υπεροχή αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ που πέτυχε καθαρή πρωτιά κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκλογών των καθηγητών για την ανάδειξη του Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ αλλά και για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην ΟΛΜΕ στα Ιωάννινα. 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΛΜΕ και αντιπροσώπων στην ΟΛΜΕ και το συνέδριό της, η ΔΑΚΕ αύξησε τις έδρες στο Δ.Σ. από 3 σε 4 καθώς...
επί 834 ψηφισάντων, η παράταξη της ΝΔ πήρε 320 σταυρούς και 4 έδρες στο ΔΣ της ΕΛΜΕ (ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ: ΜΠΟΖΙΟΣ Κ, ΛΑΖΟΚΙΤΣΙΟΣ Π, ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΕΦ, ΝΤΕΤΣΙΚΑΣ Π.), ενισχυμένη κατά μία έδρα στο νέο ΔΣ και αυξάνοντας τη δύναμή της κατά 30 περίπου ψηφοδέλτια. Από δύο έδρες με 166 και 162 σταυρούς αντίστοιχα η ενισχυμένη σε σχέση με το 2017 ΣΥΝΕΚ (αναφορά στο ΣΥΡΙΖΑ) και η Ενότητα (πρώην ΠΑΣΚΕ) και τέλος, μία έδρα παίρνει στο νέο ΔΣ του πρωτοβάθμιου σωματείου των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, η παράταξη Παρεμβάσεις (104 ψήφους) που απώλεσε σημαντικό μέρος της δύναμής της εν σχέσει με το 2017 – περίπου 50 ψήφους. Δεν βγάζει έδρα τέλος, η παράταξη του ΠΑΜΕ με 51 σταυρούς.
Για το συνέδριο της ΟΛΜΕ η ΔΑΚΕ εκλέγει τρεις αντιπροσώπους (ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ: ΜΠΟΖΙΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΖΕΡΒΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΛΑΖΟΚΙΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) με τους ίδιους ακριβώς σταυρούς όπως και για το ΔΣ, και αντίστοιχα με τις έδρες, από 2,2 και 1 αντιπροσώπους βγάζουν οι άλλες παρατάξεις, με μικρές διαφορές στη σταυροδοσία (Ενότητα 162, ΣΥΝΕΚ 143 και Παρεμβάσεις 116). Κι εδώ δεν εκλέγει αντιπρόσωπο το ΠΑΜΕ.