Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Μπάχαλο, τα χαμηλά ποσοστά Καχριμάνη φέρνουν τον Μητσοτάκη στα Γιάννενα

Θα αντιμετωπίσει ή όχι σαν ιθαγενείς και πρόβατα τους Ηπειρώτες ο πρόεδρος της ΝΔ, διατάζοντας «να ψηφίσετε Καχριμάνη»; Αναμένεται να “αδειάσει” Τάτι Καλογιάννη και ΝΟΔΕ, λέγοντας «για δήμαρχο ψηφίστε όποιον θέλετε»
Όλα δείχνουν ότι προκάλεσε μεγάλο πανικό στο στρατόπεδο του κ. Αλ. Καχριμάνη η πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η real.gr του Νίκου Χατζηνικολάου (Καχριμάνης 30,3%, Ριζόπουλος 20,1%, Ζάψας 15,0% κλπ ΚΛΙΚ ΕΔΩ).
Σύμφωνα με κομματικούς κύκλους της ΝΔ, ο απερχόμενος περιφερειάρχης αντιλαμβανόμενος ότι τα ποσοστά του την Α΄ Κυριακή θα είναι...
κάτω του 40%, συγκεκριμένα περί το 35%, απαίτησε επιτακτικά από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας περαιτέρω ενισχυμένη κομματική στήριξη.

Ως αποτέλεσμα της διαφαινόμενης ήττας του, και της μεγάλης πτώσης των ποσοστών του, αποφασίστηκε να επισκεφτεί τα Γιάννενα ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή 17 Μαΐου (ίσως και νωρίτερα εκτός απροόπτου) με αφορμή και τις Ευρωεκλογές και να μιλήσει στην αίθουσα βαρέων αθλημάτων της Δημοτικής Κοινότητας Ανατολής (Νέο Κλειστό Ιωαννίνων). Η συγκεκριμένη αίθουσα έχει 330 καθίσματα, ενώ στον αγωνιστικό χώρο μπορούν να τοποθετηθούν άλλες 1.000 καρέκλες περίπου, ώστε μαζί με τους όρθιους να υπάρξει  μια πολύ καλή συγκέντρωση.

Κατά την ομιλία -όπως διαδίδεται- το επιτελείο του απερχόμενου περιφερειάρχη αναμένει ότι ο κ. Μητσοτάκης “αφαιρώντας τους την ελέυθερη κρίση” και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των Ηπειρωτών Νεοδημοκρατών θα “τους διατάξει” να ψηφίσουν Καχριμάνη, αντιμετωπίζοντάς τους έτσι ως ιθαγενείς και πρόβατα. Αυτό βέβαια μένει να φανεί.

Παράλληλα αυτή η αναφερόμενη αγωνία του κ. Καχριμάνη να έρθει «για ενίσχυση» ο κ. Μητσοτάκης, έφερε μεγάλη αναστάτωση στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, στον πρόεδρό της κ. Θεόδ. Τζαρούχη και στην κ. Τάτι Καλογιάννη. Αυτό επειδή τους διαμηνύθηκε από τα κεντρικά της ΝΔ ότι στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει «για δήμαρχο ψηφίστε όποιον θέλετε», αναιρώντας έτσι τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Αδ. Γεωργιάδη που στηρίζουν την κ. Τάτι Καλογιάννη.

Μένει να φανεί τι ακριβώς θα διαμειφτεί τις επόμενες μέρες και κατά την ομιλία, εάν βέβαια η Πειραιώς ρισκάρει να την πραγματοποιήσει…