Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Εγκαινιάστηκε το νέο ταρτάν με το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου

Αποτελεί πλέον και επίσημα τον κορυφαίο αγωνιστικό χώρο για τον κλασικό αθλητισμό στην Ελλάδα. Ο λόγος για το νέο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων, που εδώ και λίγους μήνες αποτελεί μία πραγματικότητα την οποία χαίρονται καθημερινά εκατοντάδες αθλητές των τοπικών σωματείων.
Mε την ευκαιρία της διεξαγωγής του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου, o Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός απηύθηνε...
ομιλία – χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων του νέου ταρτάν στίβου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες" παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μ. Τζούφη, του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου, του Βουλευτή Ιωαννίνων Ι. Στέφου, του Δημάρχου Ιωαννιτών Θ. Μπέγκα, του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Κ. Καμπουράκη, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων Μ. Ράπτη, του Γενικού Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Β. Σεβαστή, και του Προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Ε. Παλατζίδη καθώς και των μελών της.


Στον χαιρετισμό του ο Γ.Γ.Α. αναφέρει την σημαντικότητα του νέου ταρτάν γιατί όπως τονίζει "αυτός ο αγωνιστικός χώρος μόνο για λίγους μήνες θα είναι ο πιο σύγχρονος στην χώρα". Επισημαίνει ότι "Μετά από πολλά χρόνια, διοργανώνεται στην πάλι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, εδώ στα Ιωάννινα και ότι θα ακολουθήσουν σε λίγους μήνες, δύο Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, της κωπηλασίας και της τεχνικής κολύμβησης" και κλείνοντας με αφορμή τα γεγονότα της Κυριακής τονίζει ότι "Πρέπει να προστατεύσουμε αυτόν τον χώρο, κάθε στιβική εγκατάσταση και κάθε αθλητικό χώρο". 

Ο πρόεδρος της Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ Β. Παλαντζίδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Συναδινό για την συνεισφορά του στη βελτίωση των αθλητικών υποδομών της ΓΓΑ στην περιοχή.
Η υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη από την πλευρά της αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης του σχολικού πρωταθλήματος στα Γιάννενα, αλλά και συνολικά στη βελτίωση των υποδομών τα τελευταία χρόνια. Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο Γεν. Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Β. Σεβαστής και εκπρόσωπος της Κυπριακής αποστολής των σχολικών αγώνων.