Σάββατο 6 Απριλίου 2019

400 μαθητές σε πρακτική - βιωματική εκπαίδευση με την χρήση προσομοιωτών

Πάνω από 400 μαθητές αναμένεται να παρακολουθήσουν τα προγράμματα που θα υλοποιήσει ο δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». 

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Βασιλείου αναφέρθηκε στην σημαντική αυτή δράση που στόχο έχει την ενημέρωση όλων και κυρίως των μαθητών για τα τροχαία ατυχήματα. Οι δράσεις  θα υλοποιηθούν Πέμπτη και...
Παρασκευή 11 και 12 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Α΄ Σταθμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων.

«Τα τροχαία συμβάντα αποτελούν παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας την 1η αιτία θανάτου στις ηλικίες 15-29 ετών, με 1,35 εκ. νεκρούς ετησίως. Στην Ελλάδα, 2 άνθρωποι χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους στο δρόμο ενώ τουλάχιστον 3 μένουν ανάπηροι. Παρά τη μείωση των τροχαίων συμβάντων που παρατηρείται στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις στην Ε.Ε. στα ποσοστά των θανάτων από τροχαία» ανέφερε η κα. Βασιλείου παρουσιάζοντας τη ζοφερή πραγματικότητα της χώρας μας.
«Με αφετηρία τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και συνεχίζοντας την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών και πρωτίστως της βιωματικής εκπαίδευσης των μαθητών – αυριανών πολιτών» είπε  η κα. Βασιλείου υπογραμμίζοντας ότι  «Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας. «Πάνος Μυλωνάς» υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που αποτελούν πρωτοποριακό θεσμό Πανευρωπαϊκά και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σε ποιους απευθύνονται
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που επιλέχθηκαν από το Δήμο και απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου είναι δωρεάν, περιλαμβάνουν θεωρητικό εκπαιδευτικό μέρος και πρακτική - βιωματική εκπαίδευση με την χρήση προσομοιωτών του Ι.Ο.ΑΣ. Συγκεκριμένα θα γίνει χρήση: Προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, Προσομοιωτή Πρόσκρουσης, Ζυγαριά Συσχέτισης Βάρους – Ταχύτητας και Γυαλιά Προσομοίωσης Μέθης», τόνισε η κ. Βασιλείου που ευχαρίστησε τον Ά Σταθμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αρωγή του στην απρόσκοπτη διοργάνωση των εκδηλώσεων καθώς παρείχε πρόθυμα τις εγκαταστάσεις του και κάθε μέσο που του ζητήθηκε.
Τέλος, την Πέμπτη 11 Απριλίου το απόγευμα από τις 6:30 έως τις 9:30 θα πραγματοποιηθεί Ανοικτή Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Οδικής Ασφάλειας για ενήλικες και ο χώρος των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων καθώς και οι προσομοιωτές θα είναι διαθέσιμοι για τους δημότες.