Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ένα βιβλίο «κεντημένο» με τους θρύλους του Αχέροντα!

Το νέο Μυθιστόρημα της Δήμητρας Ιωάννου
Ο Βασιλιάς της Λήθης, ο ποταμός Αχέροντας και οι μυθικοί παραπόταμοι του, ο Πυριφλεγέθων και ο Κωκυτός βρίσκονται στο επίκεντρο του νέου Μυθιστορήματος της Πρεβεζάνας συγγραφέωςΔήμητρας Ιωάννου.
Το πέμπτο στη σειρά βιβλίο της κ. Ιωάννου με τίτλο «Η Κληρονόμος του Ποταμού» θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» και η πρώτη παρουσίαση του θα γίνει την...
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο Βιβλιοπωλείο Public στο Σύνταγμα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν, η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη και ο Βιβλιοκριτικός Πάνος Τουρλής, ενώ αποσπάσματα του Βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός με καταγωγή από την Πρέβεζα, Θεοδώρα Σιάρκου.
Η υπόθεση του βιβλίου:... 
1960 
Η μυστηριώδης γυναίκα που τριγυρίζει στις όχθες του Αχέροντα χαρίζει τις γνώσεις της στη δεκαεξάχρονη Ρόζα που φτάνει στην Αθήνα και χτίζει από το μηδέν μια αυτοκρατορία, καθώς η πολυτάραχη ζωή της σημαδεύεται από μεγάλους έρωτες, δυνατές ίντριγκες, έντονα μίση κι ένα σκοτεινό μυστικό που καλείται να περιφρουρήσει πάση θυσία, ακόμα και με την ίδια της τη ζωή.

2017 
Η δολοφονία της πασίγνωστης πλέον Ρόζας Παλαιολόγου συγκλονίζει το πανελλήνιο και ο διάσημος ερευνητής Χρήστος Βασταρδής μαζί με την εγγονή της, τη Λευκή, καλούνται να λύσουν το μυστήριο.
Όσο περνά ο καιρός, χώνονται όλο και πιο βαθιά σε έναν λαβύρινθο μίσους και θανάσιμων εχθρών. Κι ενώ αναζητούν τη λύση στο παρελθόν, η βοήθεια έρχεται ανέλπιστα από το αγερικό του ποταμού.
Ποια είναι η μυστηριώδης Λευκοθέα που αναδύεται από τα πέπλα του χρόνου και μοιάζει ζυμωμένη από τα αθάνατα νερά; Θα καταφέρουν να λύσουν τους γρίφους της Ρόζας που φαίνεται να τους καθοδηγεί μέσα από τα έργα αρχαίων δημιουργών που έχουν υμνήσει τον επιβλητικό Αχέροντα;
Ένα βιβλίο κεντημένο ως τα μύχια με τους θρύλους του μεγαλόπρεπου Βασιλιά της Λήθης και των μυθικών παραποτάμων του, του καυτού Πυριφλεγέθοντα και του παγερού Κωκυτού. Μια ιστορία που περνώντας μέσα από τον θάνατο υμνεί τη ζωή!