Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

😭 Τέλος οι πτήσεις της Κυπριακής Τus Air προς και από Γιάννινα

Λίγο κράτησε τελικά η σύνδεση της Κύπρου με τα Ιωάννινα. Οι πτήσεις με την Λάρνακα λαμβάνουν τέλος και μαζί οι πανηγυρικές εξαγγελίες για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ που επίσης είχε ανακοινωθεί πανηγυρικά, καθώς και οι συνδέσεις με άλλους προορισμούς του εξωτερικού που σχεδίαζε.
Η ακύρωση των πτήσεων με την Λάρνακα αποτελεί πλήγμα για την τουριστική κίνηση της περιοχής και για την εξωστρέφεια της πόλης.
Τα τελευταία δρομολόγια της Tus από Λάρνακα προς Γιάννινα και αντίστροφα, θα...
εκτελούνται μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά...τέλος. Το γνωστοποίησε και η εταιρεία με μια λιτή ανακοίνωση: "Δυστυχώς τα Ιωάννινα, δεν θα είναι στο πτητικό μας πρόγραμμα για τη χειμερινή περίοδο...". Βέβαια παρ' ότι κάνει λόγο για "χειμερινή περίοδο" η εταιρεία, είναι μάλλον απίθανο να επανέλθει στα Γιάννινα
Οι λόγοι που οδήγησαν στην ακύρωση του χειμερινού προγράμματος, φέρονται να είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κυπριακή αεροπορική εταιρεία Tus Air,  κυρίως οικονομικά σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο, αλλά και ελλείψεις αεροσκαφών, την οδηγούν σε ακυρώσεις πολλών πτήσεών της σε προορισμούς στην Ελλάδα και όχι μόνο
Τα προβλήματα στην Τus άρχισαν πριν δύο περίπου μήνες με πολλές αλλαγές στο Δ.Σ της εταιρείας και στη συνέχεια με ελλείψεις στα αεροπλάνα της αφού είχε στην διάθεσή της μόνο δύο και αναγκάστηκε να μισθώσει από άλλη εταιρεία για να καλύψει μερικά δρομολόγιά της, ακόμη και με πολύωρες καθυστερήσεις.
Πάντως πρόβλημα πληρότητας επιβατών στις πτήσεις των Ιωαννίνων δεν είχε η Tus, αλλά...