Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

4000 άτομα έχουν απευθυνθεί στο Κέντρο Κοινότητας

Τις υψηλές υπηρεσίες που παρέχει αλλά και το ενδιαφέρον των πολιτών που καταγράφεται για το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ιωαννιτών» είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς σε επίσκεψή του.
Η υπηρεσία του Ο.Κ.ΠΑ.ΠΑ που στεγάζεται στην οδό Καπλάνη 15, αφορά ανάπτυξη ενός...
τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή. Ανάμεσα στα αντικείμενα των κέντρων κοινότητας είναι: -Yποδοχή, ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών στο «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», προγράμματα του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους», κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
-Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές, όπως Κοινωνικοί ξενώνες, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών και θυμάτων διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, κοινωνικά φροντιστήρια, δομές ψυχικής υγείας, δομές για ΑΜΕΑ, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, προγράμματα για ηλικιωμένους, για Ρομά, για μετανάστες, ΟΑΕΔ, συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας για την ένταξη ανέργων. Δύο κοινωνικοί λειτουργοί , μία ψυχoλόγος και μία διοικητική υπάλληλος είναι στην καθημερινή υπηρεσία των πολιτών για να προσφέρουν τη βοήθειά τους αλλά και τις υπηρεσίες τους σε όλους τους πολίτες του Δήμου Ιωαννιτών.
Αξιοσημείωτη είναι η προσέλευση των ενδιαφερομένων η οποία από τις αρχές του 2018 έχει υπερβεί τον αριθμό των 4000 ατόμων, με τον μεγαλύτερο όγκο να αναζητά το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.
 Κατά την επίσκεψή του ο βουλευτής κ .Μαντάς διαπίστωσε την υψηλού βαθμού παροχή υπηρεσιών από το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας, όπως και την μεγάλη επισκεψιμότητα και εξυπηρέτηση καθ όλη την παραμονή του. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενες στο Κέντρο Κοινότητας ζήτησαν να τύχουν ταχείας και συνεχούς επιμόρφωσης από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και καλύτερη διασύνδεση των υπηρεσιών πρόνοιας, ενώ ο κ. Μαντάς αφού τις συνεχάρη για το έργο τους και τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, υποσχέθηκε την παροχή κάθε υποστήριξης σε αυτό το δύσκολο αλλά τόσο απαραίτητο έργο που επιτελούν. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη ο κ. Μαντάς δήλωσε «Αυτή η τόσο σημαντική δομή κοινωνικής πρόνοιας στη πόλη μας αποτελεί πια το κέντρο παροχής των απαραίτητων πληροφοριών και της βοήθειας στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Είναι μια σημαντική παρέμβαση που πρέπει να έχει διάρκεια και μέλλον καθώς οι πληγές που έχουν αφήσει τα προγράμματα λιτότητας είναι εκτεταμένες. Τώρα που η χώρα μας βγαίνει σιγά-σιγά αλλά σταθερά από την σκληρή επιτροπεία και τη λιτότητα, γίνεται όλο και περισσότερο αναγκαία η προσπάθεια για την στήριξη της κοινωνικής συνοχής και η συστηματική βοήθεια ιδιαίτερα προς την πλευρά της ανάκτησης της εργασίας σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού που βρίσκονται στο περιθώριο. Η κοινωνική πραγματικότητα, που έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια κάνει όλο και περισσότερο αναγκαίο ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή μας, να εντείνουν τις προσπάθειες για να κλείσει αυτό το κοινωνικό χάσμα καθώς και να κάνουμε ό, τι χρειάζεται ώστε να μείνουν στο περιθώριο νεοφιλελεύθερες επιλογές διάλυσης του κοινωνικού κράτους και εκτόξευσης των ανισοτήτων, που απεργάζονται και πάλι οι πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτή την ανείπωτη καταστροφική κρίση. Συγχαρητήρια και πάλι στις εργαζόμενες στο κέντρο κοινότητας του Δήμου μας».