Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Θωρακίστηκε ιατρικά και φαρμακευτικά

Μέσα σε διάστημα ενός περίπου έτους, ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης απέκτησε έναν αξιόλογο ιατρικό και φαρμακευτικό εξοπλισμό, τουλάχιστον για τις πρώτες βοήθειες, με την ευχή βέβαια να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί. 
Πριν από έναν χρόνο ήταν η προσφορά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή που άνοιξε το χορό της ενίσχυσης του εξοπλισμού και τώρα ήταν η σειρά...

της Βάγιας Τσιάλιου, που εργάζεται ως αρχαιοφύλακας στην αρχαία Δωδώνη, η οποία προσέφερε δύο πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία, αλλά και ένα αναπηρικό αμαξίδιο για τις μετακινήσεις ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Η δωρήτρια κα Τσιάλιου έκανε λόγο για μία οφειλόμενη απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης, όχι μόνο στους πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και προς τον αρχαιολογικό χώρο, στον οποίο έχει την τύχη να εργάζεται ως αρχαιοφύλακας.
«Είναι τεράστια η ευθύνη μας ως αρχαιοφύλακες σε έναν τέτοιο χώρο, μας δίνει όμως τη δυνατότητα, η εργασία μας, να βρισκόμαστε σε άμεση επαφή με τους χιλιάδες επισκέπτες από κάθε χώρα του πλανήτη που έρχονται στην αρχαία Δωδώνη. Είναι τιμή και υπερηφάνεια να τους υποδεχόμαστε σε αυτόν το χώρο και θεωρούμε χρέος μας να διαθέτουμε όσο γίνεται καλύτερες υποδομές σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε η κα Τσιάλιου.
Στην παράδοση του υλικού παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Αντιγόνη Φίλη και ο Έφορος Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κ. Σουέρεφ.
«Είναι ένα παράδειγμα που ίσως μας βοηθήσει και μελλοντικά, με αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Η αρχαία Δωδώνη δέχεται 60.000 επισκέπτες πέρυσι και τέτοιου είδους δωρεές και προσφορές εξυπηρετούν έναν κοινό σκοπό», ανέφερε ο κ. Σουέρεφ.
«Ο χώρος μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή και σήμερα με τα δύο φαρμακεία και το αναπηρικό αμαξίδιο είναι εξοπλισμένος σε σημαντικό βαθμό και μπορεί να καλύψει κάποιες πρώτες ανάγκες, το κρίσιμο διάστημα, μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ», τόνισε από την πλευρά της η κα Φίλη.