Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Δήμος Ιωαννιτών: Το πρόστιμο για λαθρεμπόριο καυσίμων στο Γηροκομείο... “να είναι λίγο μαλακό”

Παίρνει θέση για την παράνομη ενέργεια και εκφράζει αγωνία για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο Γηροκομείο Ζωσιμαδών Ιωαννίνων
Με ανακοίνωσή του, αποφεύγοντας εύλογα να αναφερθεί στο μητροπολίτη Μάξιμο, ο Δήμος Ιωαννιτών σχολιάζει τη λαθρεμπορία καυσίμων στο Γηροκομείο της Μητρόπολης Ιωαννίνων και με αφορμή -όπως αναφέρει- «το επερχόμενο πρόστιμο μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε» (των 139.000 €), παίρνει θέση για την παράνομη ενέργεια και ουσιαστικά ζητάει... το πρόστιμο “να είναι λίγο μαλακό”.   
Πιθανολογώντας ο Δήμος Ιωαννιτών ότι με την τιμωρία για λαθρεμπορία των υπευθύνων και του ιδρύματος (που υπάγονται στον μητροπολίτη Μάξιμο) και με την επιβολή προστίμου 139.000 €, μπορεί να κινδυνεύσουν και οι τρόφιμοι, αλλά και οι 60 εργαζόμενοι με ανεργία ζητά με την τιμωρία να μην κινδυνεύσουν οι αθώοι (εργαζόμενοι και τρόφιμοι).
Όπως σχολίαζαν σαρκαστικά δημότες ο Δήμος ουσιαστικά εννοεί (κατά την παροιμία) ότι «Το τελωνείο πρέπει να... λυπηθεί αυτόν που αφού πρώτα σκότωσε τον πατέρα του, μετά φώναζε “λυπηθείτε με τον ορφανό”».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών:...

«Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την αγωνία του για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο Γηροκομείο Ζωσιμαδών Ιωαννίνων με αφορμή το επερχόμενο πρόστιμο μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε και το οποίο θέτει σε ουσιαστικό κίνδυνο τη λειτουργία ενός Ιδρύματος που έχει αποδεδειγμένη προσφορά στον τόπο για περισσότερα από 200 χρόνια.

Η αγωνία μας επαυξάνεται και λόγω της συνεργασίας του δήμου μέσω του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας με το Γηροκομείο Ζωσιμαδών η οποία ήταν και παραμένει στενή με κοινό στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών της τρίτης ηλικίας, όντας οι μοναδικές δομές που υπάρχουν στην περιοχή οι οποίες μπορούν να παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί αναγκαία την εξεύρεση λύσης η οποία δε θα θέτει σε κίνδυνο την συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος και καλεί όλους τους αρμόδιους να σκύψουν με σοβαρότητα, ευαισθησία και υπευθυνότητα πάνω από το ζήτημα και να μην τιμωρήσουν με την όποια τους απόφαση τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο, τις οικογένειες τους και τους εργαζόμενους σε αυτό