Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Μεταφέρονται οι εκδηλώσεις του Its Kale Festival στο Πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι)

Λόγω του «συνδικαλιστικού εκβιασμού» των αρχαιοφυλάκων
Μετά την ματαίωση των εκδηλώσεων στον προγραμματισμένο χώρο του Ίτς Καλέ και τον “καυγά σε ξένο αχυρώνα” των αρμοδίων του δήμου Ιωαννιτών (του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Κ. Γκόγκου, αλλά και του δημάρχου Θ. Μπέγκα) με τον προϊστάμενο της Αρχαιολογίας Κ. Σουέρεφ, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στοο Γιαννιώτικο Σαλόνι.
Η παλαιοσυνδικαλιστική νοοτροπία των αρχαιοφυλάκων που «εκβιάζουν συνδικαλιστικά» ματαιώνοντας ανά την Ελλάδα πολιτιστικές εκδηλώσεις, πιέζοντας να υπογραφεί η...
περίφημη ΚΥΑ με τις υπερωριακές αμοιβές τους, έφερε σε οξύτατη αντιπαράθεση τοπικούς φορείς.
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών με θέμα την μεταφορά εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου
«Όπως γνωρίζετε η θεσμική πρωτοβουλία του Πνευματικού Κέντρου για την δημιουργία ενός φεστιβάλ πόλης αγκαλιάστηκε από το πρώτο λεπτό από τους πολίτες μας, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας.
Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια αφορμή χαράς και πολιτιστικής συνάντησης, αλλά και μια ευκαιρία προσέλκυσης επισκεπτών στη πόλη μας.
Μετά λοιπόν την περσινή επιτυχία, από τις αρχές του χρόνου ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό για το 2018. Συμπεριλάβαμε τις σημαντικότερες ελληνικές παραγωγές και 2 μετακλήσεις από το εξωτερικό.
Όλα αυτά σε πλήρη συνεννόηση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και τον προϊστάμενο της κ. Σουέρεφ, ο οποίος άλλωστε περιχαρής μαζί με τον Δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα και εμένα, παρουσίασε ενώπιων σας το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.
Όπως άλλωστε και το ΥΠΠΟ αγκάλιασε το θεσμό, θέτοντας τον και φέτος υπό την αιγίδα του υπό την χρηματοδότηση του
Γνωρίζετε το ιστορικό της αιφνιδιαστικής απαγόρευσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων και το κ. Σουέρεφ, ο οποίος είναι ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα που μετέτρεψε ένα κλαδικό αίτημα και διεκδίκηση αρχαιοφυλάκων, σε αυθαίρετη απαγόρευση.
Το αίτημα των αρχιφυλάκων και οι διαδικασίες με το Υπουργείο Πολιτισμού, δεν έχουν οδηγήσει κανέναν υπεύθυνο σε όλη την Ελλάδα να απαγορεύσει εκδηλώσεις.
Μόνο στα Γιάννενα και μόνο από τον κ. Σουέρεφ.
Και τα περί επιφυλάξεων που ψελλίζει, είναι προφανώς απέλπιδα προσπάθεια δημοσιοϋπαλληλικού τύπου για κάλυψη νώτων.
Το Πνευματικό Κέντρο και η Δημοτική αρχή όμως και κατ επέκταση η πόλη, δεν μπορεί να γίνεται όμηρος στις ορέξεις και τις διαθέσεις ορισμένων.
Για το σκοπό αυτό το σύνολο των εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στο Ιτς Καλέ, θα γίνουν στο Πάρκο Πυρσινέλλα.
Ούτως ή άλλως το Πνευματικό Κέντρο προετοιμάζει τους χώρους και τις εγκαταστάσεις για το επερχόμενο φεστιβάλ ART WAVE (5 -9 Ιουλίου).
Από το πρωί σήμερα το Πνευματικό Κέντρο και το σύνολο του μηχανισμού της Δημοτικής Αρχής, με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζουν το χώρο, ώστε με κατάλληλες συνθήκες και ασφάλεια να γίνουν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Αύριο Σάββατο λοιπόν το Πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι) θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους Barcelona Balkan Gypsy Orchestra στις 9:30 το βράδυ ενώ την Κυριακή την ίδια ώρα τον Κωστή Μαραβέγια.
Αυτά βέβαια καιρού επιτρέποντος, γιατί όπως γνωρίζετε ο φετινός Ιούνιος είναι άστατος σε όλη την Ελλάδα.
Το Πνευματικό Κέντρο έχει εξασφαλίσει και εναλλακτικό χώρο για την αυριανή εκδήλωση σε περίπτωση βροχής, ενώ σε περίπτωση βροχής την Κυριακή, θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.
Στον ίδιο χώρο θα γίνουν και όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις μας, με επόμενη την συναυλία Θ. Παπακωνσταντίνου και Σ. Μάλαμα την Τετάρτη 27 Ιουνίου.
Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους αντιδημάρχους, τα συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών και τους εργαζομένους του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου, που απέδειξαν ότι η Δημοτική αρχή και η πολίτες των Ιωαννίνων δεν εκβιάζονται και οι θεσμοί της πόλης δεν γίνονται έρμαιο στις διαθέσεις και την ανεπάρκεια κανενός» κατάληξε ο κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος.