Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Τριαν. Αλμπάνης: Χαιρετισμός του νέου Πρύτανη με έντονο συμβολισμό στην ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στην Ηγουμενίτσα

Γραπτό χαιρετισμό με έντονο συμβολισμό απεύθυνε ο πρόσφατα εκλεγείς πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά την ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου στην Ηγουμενίτσα.  
Ο νέος Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης δεν μπόρεσε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων να παραστεί στην εκδήλωση, ωστόσο φρόντισε να στείλει γραπτό χαιρετισμό με τον οποίο τόνισε τόσο την καθοριστική συμβολή του Σπύρου Ριζόπουλου στην...
έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου για τα προβλήματα της Ηπείρου όσο και την ευχή του να συνεχίσει τον αγώνα του στο μέλλον με την ίδια δύναμη όπως σήμερα.
Ακολουθεί ολόκληρος ο χαιρετισμός:
«Αγαπητέ φίλε Σπύρο
Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση σου να παραστώ στη σημερινή εκδήλωση και να χαιρετήσω την ομιλία σου με τίτλο Ηγουμενίτσα: Στο Σταυρό του Νότου. 
Η ανάμειξη σου στα κοινά της Ηπείρου ενάμιση χρόνο τώρα ξεκίνησε έναν κοινωνικό διάλογο ο οποίος πραγματικά έλειπε από την καθημερινότητα στην περιοχή μας.
Η προτεραιότητα που δίνεις στα ζητήματα Παιδείας, Πολιτισμού και στον σύγχρονο ρόλο που πρέπει να παίξει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ουσιαστικά διαμορφώνουν ένα νέο πλαίσιο πολιτικής και αντιμετώπισης των προκλήσεων μέσα από ένα σκεπτικό ανανέωσης.
Λυπούμαι που προγραμματισμένες από καιρό υποχρεώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να παραστώ στη σημερινή εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα. Παρόλα αυτά αποδέξου τις ευχές μου να συνεχίσεις τον αγώνα που ξεκίνησες με δύναμη.
Με εκτίμηση Τριαντάφυλλος Αλμπάνης 
Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων»
Πρόκειται αν μη τι άλλο για μια προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους στην Ήπειρο που ο συμβολισμός του χαιρετισμού του φρόντισε να στείλει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις...