Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

“Γκάζια” Ριζόπουλου σε Στράτο Ιωάννου με αναφορά σε «νεροπίστολα». Η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας

Ριζόπουλος: «Στην Ήπειρο από τα 30 εκατ. περίπου τουρίστες κατέληξαν μόλις οι 713.400 και αυτό όχι μόνο απλά κάποιους τους ικανοποιεί, αλλά μας λένε και με ύφος τα νεροπίστολα πολλών καρδιναλίων, ότι πρέπει να συμβιβαστούμε…»
“Γκάζια” έριξε ο Σπύρος Ριζόπουλος κατά την ομιλία του στην Πρέβεζα στον αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Στράτος Ιωάννου ο οποίος ανταπάντησε με αιχμή που αντανακλά; σε Καχριμάνη για "δύση της καριέρας".
Αφορμή οι αναφορές που έκανε ο Σπύρος Ριζόπουλος για τον τουρισμό, όπου μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: «Κάνουν απολογισμούς που αποτελούν προσβολή για την κοινή λογική και την κοινή γνώμη. Αν μπει στον κόπο κανείς να διαβάσει τον απολογισμό του αντιπεριφερειάρχη Πρεβέζης, που τυχαίνει να είναι και ξενοδόχος, θα δει ότι δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για την προβολή της Πρέβεζας , …βγάζουν κονδύλια για bloggers και ανανεώνουν ιστοσελίδες, και επιχαίρουν για τις για τις σπουδαίες τους ενέργειες».
Ο Σπ. Ριζόπουλος επισήμανε ότι «…στην Ήπειρο από τα 30 εκατ. περίπου τουρίστες κατέληξαν μόλις οι 713.400 και αυτό όχι μόνο απλά κάποιους τους ικανοποιεί, αλλά μας λένε και με ύφος τα νεροπίστολα πολλών καρδιναλίων, ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα, να μη ζητάμε κάτι παραπάνω».
Ακόμη, μεταξύ άλλων ο Σπ. Ριζόπουλος...
ανέφερε κατά την ομιλία του: «Επειδή όμως για κακή τους τύχη οι Ηπειρώτες δεν είναι ούτε αφελείς, ούτε ιθαγενείς, ξέρουν να διακρίνουν την ποιότητα, ξέρουν να αγαπούν τον τόπο τους και έχουν απαιτήσεις. Και αυτό στο θέμα του τουρισμού δεν επιλύεται με το να πετάγονται χιλιάδες Ευρώ για διαφημιστικούς σκοπούς για να εξυπηρετούμε φίλους και γνωστούς, να πιάνουμε το 2,2 % και να λέμε και ευχαριστώ. Αξίζουμε κάτι καλύτερο από αυτή τη μετριότητα», 
και τόνισε «Ξέρετε, αν το ζήτημα του τουρισμού ήταν θέμα προώθησης τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά και μπακαλίστικα: όσο πιο φτηνά τόσο πιο καλά και όσο περισσότερη διαφήμιση τόσοι περισσότεροι οι επισκέπτες. 
Αυτό άλλωστε υπήρξε κάποτε γκρόσο μόντο και το δόγμα πολλών τουριστικών προορισμών – και της Ελλάδας – και το αποτέλεσμα το είδαμε ανάγλυφο. Τζαμπατζήδες που με ένα βραχιολάκι στο χέρι έπιναν ποτά τρίτης διαλογής, μεθούσαν και καθόντουσαν σε all inclusive ξενοδοχειακά μεγαθήρια που βίαζαν κάθε έννοια αισθητικής και σχέσης με το φυσικό τοπίο. Το μοντέλο δηλαδή που ο Καλογιάννης τραγούδησε ως «do you like mademoiselle the Greece».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με τα συγκεκριμένα αποσπάσματα από την ομιλία του Σπ. Ριζόπουλου και πιο κάτω την απάντηση του Στράτου Ιωάννου 


Στρ. Ιωάννου «Τα “γκάζια” μου τα βάζουν οι πολίτες της Πρέβεζας»
Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, με αφορμή την ομιλία του Σπ. Ριζόπουλου και το σχολιασμό της από το τοπικό site atpreveza.gr, σε απάντησή του για τα «“Γκάζια” Ριζόπουλου σε Στράτο Ιωάννου» αναφέρει (με αιχμή προς Ριζόπουλο για "δύση της καριέρας" που αντανακλά σε Καχριμάνη!!!):
«Όσον αφορά το σχόλιο σας «“γκάζια” σε Στράτο Ιωάννου από Ριζόπουλο», θα ήθελα να επισημάνω ότι τα “γκάζια” μου τα βάζουν οι πολίτες της Πρέβεζας γιατί έτσι έχω επιλέξει και το χαίρομαι και όχι ο κάθε φερόμενος υποψήφιος περιφερειάρχης (έκφραση δική σας), ο οποίος μάλιστα τις τελευταίες δεκαετίες δεν ζει στην Ήπειρο.
Βαρεθήκαμε να μας έρχονται οι «μεσσίες» από την Αθήνα, προς τη δύση της καριέρας τους να μας σώσουν λες και δεν υπάρχει ντόπιο δυναμικό.
Όσον αφορά το “Ντου γιου λάικ Μαντμαζέλ δε... Πρέβεζα” θα περίμενα, ειδικά από εσάς, να μην το αναπαράγετε γιατί η Πρέβεζα ποτέ δεν ήταν η πόλη του “Ντου γιου λάικ Μαντμαζέλ”. Είναι μια προσβολή για όλους τους Πρεβεζάνους, αλλά αυτό θα μπορούσε να το ξέρει μόνο κάποιος που ζει εδώ ή αν δε ζει εδώ, κάποιος που θα είχε πληροφόρηση από ανθρώπους, που δεν κατηγορούν οργανωμένα συμφέροντα, για να δικαιολογήσουν γιατί έχασαν στις εκλογές. 
Με εκτίμηση Στράτος Ιωάννου»