Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΝΟΔΕ: Πνίγηκαν σε “μια κουταλιά νερό” και “έγινε καπνός” το «όλοι μαζί»; Παρέμβαση του Καχριμάνη γέρνει μονόπλευρα τη «παλάντζα του Τζαρούχη»;

Εάν στη νέα ΝΟΔΕ Ιωαννίνων υπάρχει συγκεντρωτισμός, εγωισμός, πόλωση, αυταρχισμός, εσωστρέφεια και διακρίσεις, η ΝΔ θα πληρώνει το τίμημα της “φαγωμάρας”
Άσχημα ξεκίνησε τη θητεία της η νέα ΝΟΔΕ Ιωαννίνων καθώς βγήκε αρνητικό το αποτύπωμα της πρώτης συνεδρίασης που έγινε την Τρίτη 22/5/2018. 
Ως αιτία αναφέρεται, ο τρόπος που ο Θεόδ. Τζαρούχης όρισε αρμοδιότητες και αξιώματα (είναι 10) καθώς αξιοποίησε 6 μόνο από τα 10 αιρετά μέλη της ΝΟΔΕ ενώ άφησε “στην απέξω” 4 αιρετά μέλη μαζί με τους 8 εκλεγμένους προέδρους (μέλη της ΝΟΔΕ) των τοπικών επιτροπών.
Συγκεκριμένα μεταξύ... 
κλικ για zoom
στελεχών της ΝΔ γίνεται λόγος για «διακρίσεις» σε ημετέρους και μη ("Τζαρουχικούς" και "Ζιαβρικούς"), κάτι που είναι σε αντίθεση με το «όλοι μαζί» που ήταν η πρώτη δημόσια δήλωση του έχοντος καταγάγει πύρρεια νίκη επί του Κώστα Ζιάβρα, νεοεκλεγέντος προέδρου Θεόδωρου Τζαρούχη.   
Παράλληλα, πολλή κουβέντα γίνεται για συγκεντρωτισμό, εγωισμό, πόλωση, αυταρχισμό και εσωστρέφεια. «Αυτά αν υπάρχουν, πρέπει να εκλείψουν» τονίζουν πάρα πολλά μέλη της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση «το τίμημα της “φαγωμάρας” στη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων θα το πληρώνει η ΝΔ». Και συμπληρώνουν πως «η πορεία πρέπει να είναι με παραταξιακή συνοχή, ομοψυχία και από κοινού δράσεις».   
Ως μόνη περίπτωση ουσιαστικής αξιοποίησης αναφέρεται αυτή του Κώστα Ζιάβρα ο οποίος ορίστηκε αντιπρόεδρος καθώς δεν εκλέχτηκε πρόεδρος λόγω διαφοράς 16 ψήφων.

Οι περιπτώσεις του Αντιπροέδρου και της Γραμματέως της ΝΟΔΕ - Απαίτηση Καχριμάνη;
Αρκετή είναι η συζήτηση που προκλήθηκε και για την ανάθεση σημαντικών καθηκόντων στον Αλέξ. Λάμπρου που ορίστηκε αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ και στην Τόνια Κορτζή που ορίστηκε Γραμματέας της ΝΟΔΕ. 
Οι ενστάσεις που δημοσιοποιήθηκαν σε τοπικό site (κλικ ΕΔΩ) προκάλεσαν ένα έντονο κλίμα κομματικής εσωστρέφειας και αρκετές συζητήσεις που επικεντρώνονται για τους δύο νέους αξιωματούχους της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων στη συνεχιζόμενη ενεργή συμμετοχή και ιδίως συνεργασία τους με παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που είναι σε πλήρη αντίθεση με τις αντίστοιχες Νεοδημοκρατικές παρατάξεις. 


Σε πολιτικό επίπεδο αρκετοί εκτιμούν ότι αυτή η απόφαση του νέου προέδρου Θεόδ. Τζαρούχη για τα αξιώματα είναι πιθανόν το αποτέλεσμα πίεσης που του ασκήθηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξ. Καχριμάνη, την οποία πίεση αποδίδουν σε φερόμενο “κλείσιμο του ματιού του” τόσο προς τον δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, όσο και προς τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιάννη Λυκοτραφίτη.
Η Τόνια Κορτζή απάντησε επίσημα (κλικ ΕΔΩ) με την ιδιότητά της ως νέα Γραμματέας της ΝΟΔΕ στο σχετικό δημοσίευμα, εξαπολύοντας αρκετές αιχμές σε πολλές κατευθύνσεις.

Τα αξιώματα στη ΝΟΔΕ όπως τα όρισε ο κ. Τζαρούχης έχουν ως εξής:
Αντιπρόεδρος : Κώστας Ζιάβρας
Αντιπρόεδρος : Αλέξανδρος Λάμπρου
Γραμματέας : Τόνια Κορτζή
Ταμίας : Νίκος Γιωτίτσας
Τζαρούχης Θεόδωρος : Υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης
Αλέξανδρος Λάμπρου : Υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας:
Κώστας Ζιάβρας : Υπεύθυνος εκλογικής ετοιμότητας
Κώστας Τσαγκλής: Υπεύθυνος παραγωγικών και επιστημονικών φορέων
Σοφία Σιμιτζή : Υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων
Υπεύθυνος εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα : -
Δημήτρης Ντόβας : -
Στέργιος Ταλάρης : -
Τάσος Κωτσίνας : -
Μαρίνα Καλιαμούρη : -

Η δημοσιοποίηση των αντιδράσεων στην απόφαση του Θ. Τζαρούχη για την κατανομή αρμοδιοτήτων και η απάντηση της Τόνιας Κορτζή