Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Τέλος Γερασιμίδη, νέα πρόεδρος στον Ερυθρό Σταυρό η Μάρθα Παπαδοπούλου

Αλλαγή σελίδας μετά τα σημαντικά προβλήματα του Ε.Ε.Σ.
Η Διδάκτωρ Ιστορίας, αρχειονόμος και Διευθύντρια των ΓΑΚ "Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου" κ. Μάρθα Παπαδοπούλου, είναι από χθες η νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων  του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού.
Νέα σελίδα για την μεγάλη οργάνωση του Ερυθρού Σταυρού με ουσιαστικές προσδοκίες για σημαντικό έργο, μετά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε.
Υπενθυμίζεται ότι ο διορισμένος πρώην πρόεδρος κ. Νίκος Γερασιμίδης...
(πρώην πολιτευτής, καθηγητής Μ.Ε. αποσπασθείς ως γραμματειακή υποστήριξη στη Μητρόπολη Ιωαννίνων), είχε τοποθετηθεί από τη διοίκηση του μη εκλεγμένου πρώην προέδρου του Ε.Ε.Σ. κ. Αυγερινού. Σε επιστολή του ο κ. Γερασιμίδης –όπως αναφέρει το epiruspost.gr- προς το Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. (δείχνει εμφανώς πικραμένος) κάνει λόγο για μεθοδεύσεις και για ανίερες συμμαχίες που σχηματίστηκαν…

Ως γνωστόν με επίσημες δημόσιες ανακοινώσεις τους Ερυθροσταυρίτες καταλόγιζαν (κλικ ΕΔΩ) στην προηγούμενη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: «Οικογενειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο, διορισμούς συγγενών και επαγγελματικά συνδεόμενων φίλων, στήσιμο μηχανισμού ημετέρων».

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από την επιστολή του Κεντρικού Ερυθρού Σταυρού με την οποία παύει τον κ. Γερασιμίδη: «Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο μελέτησε όλες τις περιπτώσεις αλλαγών της τελευταίας διετίας και αποφάσισε να προβεί σε αναμορφώσεις ειδικά εκείνων των περιφερειακών διοικητικών συμβουλίων των οποίων ο παράτυπος  τρόπος ανασυγκρότησης των διοικήσεών τους την τελευταία διετία δημιούργησε δυσλειτουργίες και έθιξε υπολήψεις προκαλώντας εντάσεις και διχόνοια»

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τα τελευταία χρόνια είχε οδηγηθεί σε περιπέτειες και αποτέλεσμα ήταν να έρθει η απόφαση 440/2018 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (κλικ ΕΔΩ) που έθεσε τέλος στη διοίκηση του κ. Αυγερινού.
Το έγγραφο αντικατάστασης