Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ημερίδα της ΡΑΕ για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και ενόψει της διεξαγωγής των ανταγωνιστικών διαδικασιών έργων ΑΠΕ, διενεργεί σειρά ημερίδων για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Μετά τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, η τρίτη και τελευταία ημερίδα της ΡΑΕ θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, την Τρίτη 15 Μαΐου στις 19:00, στο ξενοδοχείο Du Lac.
Οι συμμετέχοντες θα...
έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νέο μηχανισμό στήριξης των ΑΠΕ, για το πλαίσιο των μόνιμων ανταγωνιστικών διαδικασιών όπως προβλέπονται από το ν.4414/2016 (ΦΕΚ 149 Α’) σε συμμόρφωση με τις Κατευθυντήριες Γραμμές της ΕΕ, καθώς και για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στους επικείμενους διαγωνισμούς.
Στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί, επίσης, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και ηλεκτρονικής δημοπρασίας, ενώ οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να θέσουν τα ερωτήματα τους επί της διαδικασίας.
Εντός του 2018 προβλέπεται η δημοπράτηση ανά τεχνολογία συνολικά 300 MW για Φ/Β εγκαταστάσεις, 300MW για Αιολικές εγκαταστάσεις και η δημοπράτηση σε κοινό διαγωνισμό (Φ/Β και Αιολικές εγκαταστάσεις) 400MW.
Στις 2 Ιουλίου η ΡΑΕ, θα διεξάγει τρεις Ανταγωνιστικές Διαδικασίες για τις τεχνολογίες των Φ/Β και των Αιολικών.
Συγκεκριμένα, η Αρχή, με την υπ’ αριθ. 321/2018 Απόφασή της, έχει προκηρύξει Ανταγωνιστικές Διαδικασίες υποβολής προσφορών για:
- Κατηγορία Ι: Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς εγκατεστημένης ισχύος PPV ≤ 1 MW(Μέγιστη Δημοπρατούμενη Ισχύς 70MW)
- Κατηγορία ΙΙ: Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς εγκατεστημένης ισχύος 1MW< PPV ≤20MW (Μέγιστη Δημοπρατούμενη Ισχύς 230MW)
- Κατηγορία ΙΙΙ: Αιολικούς Σταθμούς μέγιστης ισχύος παραγωγής 3MW< PWIND ≤50MW (Μέγιστη Δημοπρατούμενη Ισχύς 300MW).
Οι ειδικότεροι όροι και η διαδικασία συμμετοχής προβλέπονται στη σχετική προκήρυξη της Αρχής (Απόφαση ΡΑΕ 321/2018 – ΦΕΚ Β’ 1466/27.04.2018).
Όσοι ενδιαφέρονται να παραστούν στην ημερίδα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα: