Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Προμήνυμα κοινής καθόδου ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ υπό το Γιώργο Ζάψα στην Περιφέρεια Ηπείρου; Πολιτικά φλερτ πυροδοτεί ο «Κλεισθένης» καθώς οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης διοργανώνουν κοινή εκδήλωση

Ο «Κλεισθένης» όπως φαίνεται πυροδοτεί σημαντικές εξελίξεις στην Περιφέρεια Ηπείρου. Με πρωταγωνιστές τις πολιτικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής η περιφερειακή παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών» με επικεφαλής το Γιώργο Ζάψα που στηρίχθηκε στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής»  που προσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιήσουν κοινή πολιτική εκδήλωση στα Γιάννενα, τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο βουλευτής...
Ηρακλείου του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ενώ το «παρών», θα δώσει και η Αρτινή υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.
Τη συζήτηση θα απασχολήσουν οι αλλαγές που φέρνει στο χώρο της αυτοδιοίκησης η θέσπιση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές και η μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης (πρόγραμμα «Κλεισθένης Ι»).
Ιδιαίτερα πιθανό είναι το ότι οι δύο περιφερειακές παρατάξεις «δείχνουν δημόσια» ένα διακριτικό πολιτικό φλερτ που αναπτύχτηκε το τελευταίο διάστημα.