Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Υπέρ της Απλής Αναλογικής η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κόνιτσας

Η παράταξη «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κόνιτσας» ψήφισε υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της: «Η ειδική συνεδρίαση του ΔΣ της 07-05-2018 με μοναδικό θέμα συζήτησης την κατάθεση του Νομοσχεδίου Κλεισθένης1 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μας βρήκε να μειοψηφούμε για άλλη μια φορά. Καταψηφίσαμε το...
προς έγκριση ψήφισμα του ΔΣ της ΚΕΔΕ, το οποίο υιοθέτησε και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κόνιτσας γιατί θεωρούμε πως προσπαθούν να εφεύρουν επιχειρήματα πολιτικά αδύναμα, προκειμένου να αποποιηθούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε αυτός να γίνει πιο Δημοκρατικός, πιο Αντιπροσωπευτικός και πιο Αποτελεσματικός.  
Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας και ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος θεωρούν με βάση το ψήφισμα πως είμαστε “ανώριμοι” ως πολίτες και ως αιρετοί να ανταποκριθούμε στις συνθήκες που θα δημιουργήσει η εφαρμογή του νέου εκλογικού συστήματος.
Εμείς αντίθετα, πιστεύουμε πως είναι ένα βήμα που αποκαθιστά το κύρος της Αυτοδιοίκησης, διαπαιδαγωγεί δημοκρατικά την κοινωνία και θέτει το πλαίσιο της συνεργασίας, της συναπόφασης όλων των κοινωνικών δυνάμεων στα μείζονα προβλήματα που την απασχολούν. Είμαστε ώριμοι και ως κοινωνία και ως αιρετοί να προάγουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες και έτοιμοι να απορρίψουμε κομματικές αγκυλώσεις και προσωποκεντρικές πολιτικές που ταλάνισαν μεταπολιτευτικά τη χώρα μας.
Στεκόμαστε θετικά απέναντι στη μεταρρύθμιση που ευαγγελίζεται ο Κλεισθένης Ι, διεκδικώντας βελτιώσεις σε επιμέρους σημεία και τροποποιήσεις σε άρθρα που αφορούν στην ουσιαστική αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης.
Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κόνιτσας
Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ”»