Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Σκληρή απάντηση στον Καχριμάνη από την Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας

«Λυπούμαστε. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να χτίζουν “γέφυρες” και όχι να γκρεμίζουν»
Ιδιαίτερα σκληρή απάντηση με ανακοίνωση της δίνει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας στον Αλέκο Καχριμάνη. Η απάντηση έχει μόνο έναν αποδέκτη, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και λέει τα εξής:
«Μετά τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη σε εκδήλωση κτηνοτρόφων και τις αναφορές του στη Διεπαγγελματική και τις ενστάσεις του για συμμετέχοντες σε αυτή, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Λυπούμαστε που ο κ. Περιφερειάρχης δεν καλωσόρισε θετικά την σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, ένα όνειρο πολλών ετών των τυροκόμων και των κτηνοτρόφων της χώρας μας.
Λυπούμαστε που δεν εκτίμησε ούτε...
εξήρε το γεγονός ότι η συμμετοχή των παραγωγικών φορέων από την Περιφέρειά του είναι πολύ σημαντική στη Διεπαγγελματική επιβεβαιώνοντας τη σημασία της Περιφέρειας Ηπείρου στο εθνικό αυτό προϊόν.
Λυπούμαστε που ο κ. Περιφερειάρχης χρησιμοποίησε κοινότυπες, γενικές και απολύτως ατεκμηρίωτες κατηγορίες που μόνο κακό κάνουν στο προϊόν και υπονομεύουν αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια σύστασης της Διεπαγγελματικής Φέτας που έκανε πολλές 10ετιες για να υλοποιηθεί.
Επειδή όλοι κρίνονται εκ των αποτελεσμάτων και όχι των εντυπώσεων, του συνιστούμε να περιμένει και να κρίνει μόνον από αυτά. Στο μεταξύ θεωρούμε αυτονόητο ότι θα πρέπει να είναι στο πλευρό της Διεπαγγελματικής συμβουλεύοντας και όχι κατηγορώντας εκ προοιμίου και μάλιστα χωρίς αποδείξεις.
Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να χτίζουν “γέφυρες” και όχι να γκρεμίζουν.
Το Δ.Σ της Δ.Ο.Φ»

Οι στόχοι της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας
Ως γνωστόν μεταξύ των βασικών στόχων της οργάνωσης είναι η ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών ώστε να υπάρξει πλήρης προστασίας της ελληνικής φέτας, ως προϊόν ΠΟΠ. Στη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας μετέχουν το 70% των παραγωγών και μεταποιητών φέτας, εκπρόσωποι κτηνοτροφικών οργανώσεων (Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, Ομοσπονδίες Κτηνοτρόφων κ.α.) και γαλακτοβιομηχανιών.
  
Μέσω αυτής, αναπτερώνονται οι ελπίδες, έστω και την ύστατη στιγμή, να υπάρξουν τροποποιήσεις στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά, προκειμένου να προστατευτεί η ονομασία της φέτας, αλλά και να ενισχυθούν οι έλεγχοι για τα προϊόντα «μαϊμού» φέτας, που βρίσκονται στα ράφια των αγορών του εξωτερικού, και να ακολουθήσουν οι απαραίτητες νομικές προσφυγές.

Στήριξη και πίστη στη Διεπαγγελματική έδωσαν οι δύο βουλευτές που παραβρέθηκαν, τονίζοντας τη σημασία της φέτας για την οικονομία της χώρας. Οι κ.κ. Καραγιάννης και Κασαπίδης άφησαν παράθυρο αισιοδοξίας ότι αν η CETA δεν κυρωθεί από τη Βουλή, θα μπορέσουν να γίνουν τροποποιήσεις από τα ευρωπαϊκά όργανα, εφόσον ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις και μέσω της Διεπαγγελματικής.

Το Δ.Σ. της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας
Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Διεπαγγελματικής Οργάνωση ΠΟΠ Φέτας (Δ.Ο.Φ) εκλέχτηκε στις αρχαιρεσίες, που διεξήχθησαν στις 16 Φεβρουαρίου 2018, στη Λάρισα, στην της Γενική Συνέλευση.
Πρόεδρος εξελέγη παμψηφεί ο Γιάννης Βιτάλης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.
Το νέο Δ.Σ αποτελείται από επτά τακτικά και επτά αναπληρωματικά μέλη.
Συγκεκριμένα τέσσερα μέλη προέρχονται από το ΣΕΒΓΑΠ, ο νέος Πρόεδρος κ. Ιωάννης Βιτάλης, καθώς και οι κ.κ. Στέφανος Παντελιάδης (Γαλακτοβιομηχανία ΗΠΕΙΡΟΣ) Μιχάλης Φυτάς (Γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ) και Αλέξανδρος Μπότος της εταιρείας ΡΟΥΣΑΣ.
Δύο μέλη, ο νέος Αντιπρόεδρος του Δ.Σ κ. Μιχαήλ Τζιότζιος με τον κ. Ιωάννη Γκρίνια, προέρχονται από την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και τέλος ένα μέλος ο κ. Νικόλαος Παλάσκας προέρχεται από την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας.

Το ΒΙΝΤΕΟ με τη δήλωση Καχριμάνη που προκάλεσε τη σκληρή απάντηση της Διεπαγγελματικής Οργάνωση ΠΟΠ Φέτας