Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Εγκρίθηκε η μελέτη ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων σε Γλυκόριζο, Κεραμάτες και Κωστακιούς

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων η μελέτη για την ασφαλτόστρωση 10 αγροτικών δρόμων σε περιοχές του κάμπου της Άρτας. 
Το θέμα, που συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, καθώς προβλέπεται η ασφαλτόστρωση 10 ακόμη αγροτικών δρόμων, που οδηγούν σε πτηνό-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και παραγωγικές μονάδες.
Ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 364.500 ευρώ. Μελετήθηκαν δέκα δρόμοι που...
εξυπηρετούν μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας στις Τοπικές Κοινότητες Κωστακιών, Κεραματών και Γλυκορίζου.

Οι δρόμοι στις παραπάνω περιοχές εξυπηρετούσαν τους αγρότες, καθώς και πτηνό-κτηνοτροφικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2015 οι δρόμοι καταστράφηκαν και αρχικά ο Δήμος Αρταίων αντιμετώπισε το πρόβλημα με χαλικόστρωση. Πλέον,  με τα έργα ασφαλτοστρώσεων που θα πραγματοποιηθούν θα λυθούν οριστικά τα προβλήματα και η μετακίνηση των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα θα γίνεται απρόσκοπτα.
Νέες γεωτρήσεις σε Κορφοβούνι και Πλησιούς
Από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η μελέτη για την κατασκευή νέων γεωτρήσεων στα δημοτικά γήπεδα Κορφοβουνίου και Πλησιών συνολικού προϋπολογισμού 43.500 ευρώ. Με τις γεωτρήσεις αυτές θα αποσυμφορηθεί το δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν προβλήματα, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με την υδροδότηση των συγκεκριμένων περιοχών.

Τέλος, εγκρίθηκε η Ψήφιση του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άρτας.