Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Την Κόνιτσα επισκέφθηκε η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α

Τη Δομή φιλοξενίας προσφύγων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου στην Κόνιτσα επισκέφθηκε την Τετάρτη η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α Rebecca Fong.
Η κ. Fong ξεναγήθηκε στην Δομή από την Πρόεδρο του Κέντρου Κατερίνα Μιτοπούλου και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Ανδρέα Τέφο και δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας της Δομής και κυρίως από την επιτυχία του μοντέλου αυτού.
Η κ. Μιτοπούλου τόνισε...
ότι η επιτυχία, σύμφωνα και με τις έξωθεν μαρτυρίες, έγκειται στο γεγονός του δημόσιου χαρακτήρα της Δομής αυτής, η οποία κτιριακή υποδομή, αλλά κυρίως μόνιμο προσωπικό καθώς και προσωπικό μέσω των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ευθύνη, συνέπεια και αλληλέγγυα στάση προσφοράς προς στον συνάνθρωπο που είναι αντιμέτωπος με σαφέστατα δύσκολες καταστάσεις.

Τονίστηκε επίσης η εξαιρετική συνεργασία που είχε η Διοίκηση του Κέντρου την Εθνική Άμυνα της χώρας μας, της οποίας την συμβολή είχε η Δομή όποτε ζητήθηκε, μέσω της 8ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και λοιπών ταγμάτων τόσο σε παροχή ειδών διατροφής, προσωπικής χρήσης και καυσίμων. Επιπροσθέτως η κα Fong ενημερώθηκε και για τη δράση των διαφόρων Μ.Κ.Ο στην Δομή της Κόνιτσας, το πλαίσιο συνεργασίας τους με το Κέντρο στοχεύοντας στην αύξηση της αποτελεσματικότητας, ελαχιστοποιώντας άσκοπες δράσεις και αλληλεπικαλύψεις αυτών. Τέλος έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός της καλής συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, με τα προσφυγόπουλα της Κόνιτσας να κάνουν πρώτα στην Ήπειρο την έναρξη της μαθητικής τους ζωής.
Κατά την αποχώρηση της Γενικής Προξένου της προσφέρθηκε ένα καλάθι με τοπικά προιόντα της Κόνιτσας καθώς και ένα όμορφο λεύκωμα για την πόλη των Ιωαννίνων.