Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ο Γ. Βιτάλης πρόεδρος στη Διεπαγγελματική Φέτας

Ο αντιπρόεδρος της «Δωδώνης» Γιάννης Βιτάλης αναδείχθηκε πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Φέτας, στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο που εκλέχτηκε. 
Τέσσερα μέλη προέρχονται από το ΣΕΒΓΑΠ (ο κ. Βιτάλης καθώς και οι κ.κ. Στέφανος Παντελιάδης -Γαλακτοβιομηχανία ΗΠΕΙΡΟΣ, Μιχάλης Φυτάς -Γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ και Αλέξανδρος Μπότος της εταιρίας ΡΟΥΣΑΣ). Δύο μέλη μεταξύ των οποίων και ο...
νέος αντιπρόεδρος Μιχάλης Τζιότζιος με τον Γιάννη Γκρίνια προέρχονται από την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και τέλος ένα μέλος, ο Νίκος Παλάσκας προέρχεται από την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας.

Σκοπός της Διεπαγγελματικής είναι η ενίσχυση των μέτρων για την ασφάλεια των προϊόντων με κατάλληλους ελέγχους, όπως και η θέσπιση κανόνων δράσης και δεοντολογίας για την προστασία των καταναλωτών. Επόμενος στόχος, είναι να εκπονηθεί σύντομα ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα οργάνωσης. Για να γίνει η Διεπαγγελματική  ένωσαντις δυνάμεις τους, το 70% των μεταποιητών και παραγωγών φέτας, μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) και η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας.  Βασική «συνεκτική ουσία» ήταν η ανάγκη να εντυπωθεί η φέτα ως ΠΟΠ στη συνείδηση «του ευρύτερου διεθνούς και εγχώριου κοινού ως το αυθεντικό ελληνικό προϊόν οδήγησε στην υπέρβαση των συμφερόντων για τη σύμπραξη δυνάμεων μεταξύ του πρωτογεούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής» όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση.  Η Διεπαγγελματική έχει αναγνωριστεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστόσο η ΔΟΦ αφήνει μια σχετική αιχμή λέγοντας ότι «στη χώρα μας μένει να διαπιστώσουμε αν τα όσα εξυπακούονται και θεωρούνται προφανή, όντως αναγνωρίζονται από την πολιτεία ως τέτοια».