Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Έκδοση βιβλίου «Από την Ιστορία της επαρχίας της Κόνιτσας» του Χ. Γκούτου

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε από το Δήμο Κόνιτσας η έκδοση του νέου βιβλίου του ομότιμου καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Χαρίλαου Γ.  Γκούτου «Από την Ιστορία της επαρχίας Κόνιτσας» των εκδόσεων "Λειμών", του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα παραχωρήθηκαν από το συγγραφέα στο Δήμο Κόνιτσας. 
Ο καθηγητής Χαρίλαος Γ. Γκούτος...
γεννήθηκε στο Γανναδιό της Κόνιτσας,  διακρίνεται για την πανεπιστημιακή του καριέρα και το συγγραφικό του έργο, το οποίο αναφέρεται στο Εργατικό Δίκαιο και την Ιστορία του, καθώς και σε ιστορικά θέματα της περιοχής της Κόνιτσας.

Το βιβλίο «Από την Ιστορία της επαρχίας Κόνιτσας» αποτελεί ένα πόνημα, που αναπληρώνει την έλλειψη εγχειριδίου ιστορίας για την  περιοχή της Κόνιτσας από την αρχαιότητα έως τις αρχές του 20ου αιώνα, προσφέροντας πολλές πληροφορίες και κρίσεις, που ήταν άγνωστες στην μέχρι τώρα ιστοριογραφία. Πρόκειται να καταστεί πολύτιμο βοήθημα για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στην Ιστορία της περιοχής του Δήμου Κόνιτσας, αλλά και όμορων περιοχών.
Ο Δήμος Κόνιτσας συγχαίρει τον συγγραφέα,  καθηγητή κ. Χαρίλαο Γ. Γκούτο  για τη συγγραφή του σπουδαίου έργου του σχετικά με την ιστορία της περιοχή μας. Εκφράζει ευχές για  επιτυχίες στο μελλοντικό έργο του, καθώς και την ελπίδα αυτό να αποτελέσει εφαλτήριο για περαιτέρω ιστορική έρευνα της ακριτικής περιοχής.