Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Τι ανέφερε ο κ. Ιωάννης Καραγιάννης για τον προϋπολογισμό

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννης Καραγιάννης, μίλησε στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2018 και τόνισε τα εξής:
   ü  Παρόλη την προσπάθεια προσέλκυσης άμεσων, ξένων επενδύσεων, θα πρέπει να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση ρίσκου και ανταμοιβής, γιατί το ρίσκο παραμένει υψηλό για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές.
  ü  Ο προϋπολογισμός...
του 2018, βάσει των εξόδων ανά Υπουργείο και Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σταθεροποίηση, παραγωγική ανασυγκρότηση και στήριξη της κοινωνικής πολιτικής.

  ü  Οι θετικές εξελίξεις στη ζώνη του ευρώ και η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα πρέπει να μας ωθήσει σε άμεσες διαρθρωτικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.
  ü  Η διαφαινόμενη, βραχυπρόθεσμη, τόνωση της ζήτησης θα πρέπει να στοχεύσει στις πληθυσμιακές ομάδες με τις μεγαλύτερες ανάγκες, επειδή πάντα - λόγω των ανισορροπιών της ελληνικής οικονομίας - ελλοχεύει ο κίνδυνος της ανατροφοδότησης του φαύλου κύκλου των ελλειμμάτων και της ύφεσης.
  ü  Η προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς θα πρέπει να ενδυναμώσει, όπως και η αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα, και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να προχωρήσουμε στη μείωση της φορολογίας των φυσικών και νομικών προσώπων, για να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και η ειδικά η μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση.
  ü  Για να επιτύχουν οι μεταρρυθμίσεις και να εξασφαλιστεί συνολική ευημερία απαιτείται κοινωνική συνεργασία και συνοχή.