Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Δημοσκόπηση της “καπαresearch” ρωτάει για Καχριμάνη, το ψάχνει μεθοδικά και σοβαρά η ΝΔ;

Αναλυτικά οι ερωτήσεις αλλά και το παρασκήνιο για το Δήμο Ιωαννιτών. Τι γίνεται με Ριζόπουλο
Έρευνα κοινής γνώμης της Ηπείρου με ερωτήματα που αφορούν ευθέως τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνη διεξήγαγε στις αρχές της εβδομάδας η γνωστή εταιρεία “καπαresearch”. Η έρευνα περιελάμβανε πρόθεση ψήφου, αποτύπωση πολιτικού κλίματος, αξιολόγηση ασκούμενων πολιτικών, δημοτικότητα, πολιτική αποδοχής κλπ.
Ασφαλώς είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη και χρήζει ερνηνείας η διενέργεια δημοσκόπησης για τον Περιφερειάρχη Ηπείρου 1,5 χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και βέβαια η "έντεχνη" συμπερίληψη στην έρευνα ερώτησης σχετικά με την γνώμη των ερωτωμένων για τον νυν δήμαρχο Θωμά Μπέγκα δεν...
θεωρείται καθόλου άσχετη με την μετακίνηση του κ. Καχριμάνη ως υποψηφίου δημάρχου της ΝΔ στο Δήμο Ιωαννιτών.
Σίγουρα η Νέα Δημοκρατία μετά την εμφάνιση και της υποψηφιότητας του κ. Σπ. Ριζόπουλου, ψάχνει μεθοδικά και σοβαρά, αλλά κυρίως έγκαιρα το ζήτημα των υποψηφίων που θα στηρίξει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.


Το «2 στα 2» θέλει η ΝΔ
Όπως είναι πασίδηλο τη ΝΔ ενδιαφέρει το «2 στα 2», να πάρει δηλαδή και την Περιφέρεια και το Δήμο Ιωαννιτών. 
Στο βαθμό που με κάθοδο Καχριμάνη ως υποψηφίου δημάρχου στο Δήμο Ιωαννιτών επαληθευτεί από τις δημοσκοπήσεις η περιρρέουσα στους πολίτες εκτίμηση ότι «ο Καχριμάνης κερδίζει το Μπέγκα στο δήμο», θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί στην κατεύθυνση αυτή.

Τα ...συμφέροντα
Και λογικά τη ΝΔ την αφήνει παγερά αδιάφορη το ατομικό – προσωπικό συμφέρον του κ. Καχριμάνη που βέβαια θέλει να είναι πάλι αυτός ο μοναδικός υποψήφιός της για την Περιφέρεια Ηπείρου, αφού σαφώς υπερτερούν το «2 στα 2» και το κομματικό συμφέρον. Στην κατεύθυνση αυτή βρίσκεται τόσο το κομματικό συμφέρον, όσο και το συμφέρον των οπαδών της.

Οι ...σκέψεις
Έτσι στο χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι τοπικά δρομολογούνται οι εξελίξεις με τη σκέψη πλέον και στην κατεύθυνση αυτή, με Αλέκο Καχριμάνη για υποψήφιο δήμαρχο Ιωαννιτών και το Σπύρο Ριζόπουλο για υποψήφιο στην Περιφέρεια Ηπείρου. Παράλληλα ενδυναμώνεται το σενάριο που φέρει το Νίκο Γκόντα στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, καθώς ο ίδιος διαθέτει τόσο εμπειρία όσο και σημαντική αποδοχή και εκλογιμότητα.

Το κατάφερε...
Καθόλου απαρατήρητο δεν πέρασε από τα κεντρικά της ΝΔ το ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο εκ Βροντισμένης επικοινωνιολόγος Σπύρος Ριζόπουλος «κατάφερε» τόσο να γνωρίζουν όλοι να προφέρουν σωστά το όνομά του, όσο και να γνωρίζουν την πρόθεσή του για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ασφαλώς οι εξελίξεις θα είναι ενδιαφέρουσες…

Οι ενδεικτικές ερωτήσεις της εταιρείας “καπαresearch