Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ο Ριζόπουλος και οι ...«σεφταλιές» του Καχριμάνη

Μπορεί ο Περιφερειάρχης της Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας να πανηγυρίζουν για την αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων και Κύπρου από την TUS Airways, ωστόσο φαίνεται πως πίσω από το καλό αυτό αποτέλεσμα και ένας άλλος …παίκτης έχει βάλει το χεράκι του.
Μεταξύ 27-30 Οκτωβρίου στην Κύπρο βρέθηκε ως εισηγητής...
της Πολιτικής Ακαδημίας του Ιδρύματος Κonrad Adenauer ο Όμηρος Τσάπαλος, «δεξί χέρι» του Σπύρου Ριζόπουλου. 

Όμως στις 30 Οκτωβρίου στο νησί βρέθηκε για επαγγελματικούς λόγους και ο Σπύρος Ριζόπουλος, ο οποίος μάλιστα πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας. Κύριο θέμα της συζήτησης με το επιτελείο του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ήταν φυσικά οι προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στο νησί τον Ιανουάριο. Ωστόσο, όπως μάθαμε επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα της (τότε επικείμενης) αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με την Κύπρο, οπότε και ο κ. Ριζόπουλος ρωτήθηκε πως αξιολογεί την πρωτοβουλία και αν θεωρεί τη γραμμή βιώσιμη. 

Σύμφωνα με πηγές της Λευκωσίας, ο Σπύρος Ριζόπουλος άφησε σαφείς αιχμές για στρατηγικό έλλειμμα της Περιφέρειας Ηπείρου να πιέσει πολιτικά για την ένταξη του αεροδρομίου των Ιωαννίνων στη σύμβαση για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ανέλαβε η Fraport. Ωστόσο, ο κ. Ριζόπουλος υποστήριξε με θέρμη τη λειτουργία της γραμμής, σημειώνοντας  πως χρειάζεται σοβαρή τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου η σύνδεση αυτή να γίνει η βάση μιας συνολικής συνεργασίας με οφέλη και για τις δύο πλευρές. Με δεδομένο ότι με μία δίωρη πτήση από τη Λάρνακα κάποιος μπορεί να βρεθεί στα Ιωάννινα, ο κ. Ριζόπουλος εκτίμησε πως το ενδιαφέρον Κυπρίων φοιτητών για τα Πανεπιστήμια της Ηπείρου θα είναι αυξημένο διαμορφώνοντας μάλιστα το πλαίσιο ανάπτυξης του εκπαιδευτικού τουρισμού, ο οποίος είναι σταθερός 12 μήνες τον χρόνο.

Σε επικοινωνία με τον εν δυνάμει υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου, επιβεβαίωσε την παρουσία του στην Κύπρο, ωστόσο δεν θέλησε να δώσει έκταση ως προς το περιεχόμενο των συνομιλιών. Περιορίστηκε σε μια λακωνική δήλωση λέγοντας πως «πρέπει όπου είμαστε και από όπου μπορούμε να στηρίζουμε την Ήπειρο κάνοντας το πατριωτικό μας καθήκον, χωρίς πολλά λόγια αλλά με δουλειά».