Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

“Δήγματα”: Σχολιάζει ο Παναγιώτης Μπούρχας

«Δεν διαγράφω το Μήτση» Εδώ η καλή αποθήκη… Μια κουβέντα για τον Ριζόπουλο Το ΠΑΣ δεν ενδιαφέρεται για κοτόπουλα Οι δικηγόροι στις κάλπες
«Δεν διαγράφω το Μήτση»
«Μη μου ζητήσετε να διαγράψω τον Μήτση». Το μήνυμα αυτό έστειλε με σαφή τρόπο στην ηγεσία της ΝΔ, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Σπύρος Βασιλείου για να πάρει εγκαίρως τις αποστάσεις του από το ενδεχόμενο φιάσκο των εκλογών για την παράταξη της Κεντροδεξιάς, στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, επειδή κατέρχεται διασπασμένη, για μια ακόμα φορά.
Άποψη πολλών στελεχών της τοπικής ΝΔ είναι ότι...
δεν πρέπει το κόμμα να φερθεί σκάρτα στον απερχόμενο πρόεδρο αλλά να τον αντιμετωπίσει με τον ελάχιστο σεβασμό, παρά τις αβαρίες του, βεβαίως βεβαίως, που έκαναν άνω κάτω την παράταξη της Κεντροδεξιάς στις εκλογές του 2011 και της στέρησαν τη νίκη.

Αντάρτης τότε, αντάρτης και τώρα λοιπόν ο Γιάννης Μήτσης, η διαφορά βέβαια, είναι πως στη δεδομένη φάση, έχει τον τίτλο του απερχόμενου προέδρου και το κόμμα όφειλε να τον αντιμετωπίσει διαφορετικά. Εκείνος τουλάχιστον, συνεχίζει να τιμά τη ΝΔ και τις προάλλες, στο Μέτσοβο, στη συνδιάσκεψη των ΕΚΟ, ήταν παρών, στα πρώτα μάλιστα καθίσματα, μερικές θέσεις μακριά από τον έτερο υποψήφιο πρόεδρο της Κεντροδεξιάς, Γρηγόρη Γκίκα.
Αφού λοιπόν, το κόμμα έδωσε το χρίσμα στο Γκίκα, ο Βασιλείου ξεκαθαρίζει στον Αυγενάκη και τους λοιπούς «επιτελάρχες», πως δεν θα δεχτεί να διαγράψει κανέναν μεθαύριο, αν ο Μήτσης για παράδειγμα, τα ξαναβρεί με τον Δημητρίου και μοιραστεί τη διοίκηση… Υποθέσεις κάνουμε αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Απλά ο Βασιλείου δε θέλει να πάθει ό,τι έπαθε με το Λάμπρου, στις εκλογές του ΤΕΕ. Ο δε Αυγενάκης κάνει ό,τι του κατεβάζει η κούτρα…
Άλλωστε, είναι τόσο νωπή η δήλωση του Κυριάκου από τη ΔΕΘ ότι η ΝΔ δεν θα ασχοληθεί με τις εκλογές Επιμελητηρίων, επιστημονικών συλλόγων κτλ. Μόνο ο Αυγενάκης δεν την άκουσε…

Εδώ η καλή αποθήκη…
Και για να κλείσω με τα της ΝΔ, θα σας διηγηθώ μια ιστορία που μου μεταφέρθηκε από διαφορετικές πηγές, κατά τις τελευταίες μέρες και η οποία σχολιάστηκε και στο Μέτσοβο, προ ημερών.
Φέρεται λοιπόν, η ηγεσία της τοπικής ΝΟΔΕ ενόψει της μετακόμισης που έκανε στα γραφεία της προσφάτως, φεύγοντας από την οδό Χατζηπελερέν, να έδωσε τα έπιπλα, υπολογιστές κτλ. στον Περιφερειάρχη για να τα φυλάξει στα τολ του Κατσικά.
Κάποιοι διέρρηξαν τα τολ και το υλικό της ΝΟΔΕ εκλάπη, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και η μετακόμιση των γραφείων. Η διάρρηξη φέρεται να μη δηλώθηκε στην Αστυνομία για να μην προδοθεί η εξυπηρέτηση Καχριμάνη και προκληθούν αντιδράσεις από τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου. Αυτή είναι η ιστορία…
Διάβασα ωστόσο, προχθές, πως όντως έγινε διάρρηξη στα κοντέινερ του Κατσικά και εκλάπησαν κλιματιστικά… Δε γνωρίζω αν κλάπηκαν και άλλα αντικείμενα.
Αλήθεια είναι επίσης, πως διάφορα πράγματα της τοπικής ΝΟΔΕ έχουν κατά καιρούς δοθεί για φύλαξη στη νυν Περιφέρεια και κανείς δεν τα αναζήτησε, για την τελευταία δε μετακόμιση, χρησιμοποιήθηκαν στα νέα γραφεία νέα έπιπλα και υλικά, προϊόντα δωρεάς.
Αν σε όλα αυτά υπάρχει κάτι επιλήψιμο, δε γνωρίζω, εγώ δίνω τροφή για σκέψη, αλλά αν κανείς χρειάζεται χώρο για αποθήκευση, τώρα ξέρετε τουλάχιστον, που να απευθυνθείτε

Μια κουβέντα για τον Ριζόπουλο
Δεν θα περιαυτολογήσω για τη συνέντευξη που έκανε λίγο θόρυβο προχθές… στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση, του Σπύρου του Ριζόπουλου, διαχωρίζοντας τα καθήκοντά μου ανάμεσα στα μέσα που με φιλοξενούν – και επιπλέον γιατί κινδυνεύω να μου πείτε «μας τα ’πρηξες με το Ριζόπουλο»!
Οφείλω όμως, να επισημάνω πως η στήλη αυτή παρακολούθησε την πορεία που διέγραψε ο φερόμενος ως υποψήφιος Περιφερειάρχης από την πρώτη του εμφάνιση, πριν από μερικούς μήνες, μέχρι και μετά τη στιγμή που είπε ευθέως, πως θέλει να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης.
Για το περιεχόμενο της τηλεοπτικής εμφάνισης Ριζόπουλου δεν θα πω τίποτα εδώ, γράφτηκαν ήδη αρκετά πράγματα, υπάρχει η συνέντευξή του στο youtube και κόσμος αρκετός εκφράστηκε και έτσι και αλλιώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλα αυτά ας τα εκτιμήσει ο περί ου ο λόγος κύριος.
Θα κρατήσω όμως, ένα σημείο της συνέντευξης: εκεί που είπε πως από τον περασμένο Φλεβάρη, ανακοίνωσε ο ίδιος στον Καχριμάνη την πρόθεσή του να ασχοληθεί με την Περιφέρεια Ηπείρου. Αν λέει αλήθεια – και δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω – το γεγονός αυτό εξηγεί εύκολα την αλλαγή στάσης του Περιφερειάρχη σε πολλά, το τελευταίο διάστημα, δείγματα ότι ο Καχριμάνης υπολογίζει, λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία… το Ριζόπουλο, γιατί άλλωστε, ο Περιφερειάρχης δεν είχε μέχρι σήμερα ποτέ, έναν τόσο πιεστικό και επίμονο αντίπαλο στις εκλογικές αναμετρήσεις που κέρδισε. Να το πω απλά: άλλο να έχεις αντίπαλο τη Γεροβασίλη για ένα μήνα και άλλο να έχεις αντίπαλο έναν τύπο που γνωρίζει την επικοινωνία όσο λίγοι και ξεκινάει το παιχνίδι περίπου δύο χρόνια πριν τις εκλογές.
Έχω ήδη επισημάνει κάποιες κινήσεις του Αλέκου που μου προξένησαν εντύπωση ως τώρα, δε θα μπω προς το παρόν, σε άλλες λεπτομέρειες για πράγματα που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, θα δώσω μόνο μια συμβουλή στον Περιφερειάρχη: δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα από γλύφτες που σου πουλάνε εκδούλευση με διάφορα μέσα και πολύ περισσότερο, θα σου κάνουν κακό «τύποι» που δημοσιογραφούν στον ελεύθερο χρόνο τους, ο οποίος μεσολαβεί ανάμεσα στα διαστήματα που είναι «μέσα» - και δεν εννοώ την Αλβανία…

Το ΠΑΣ δεν ενδιαφέρεται για κοτόπουλα
Εξήρα τις προάλλες, τη δουλειά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τοπικών αλλά και από το γραφείο του Πρωθυπουργού, τα οποία όργωσαν την Ήπειρο και συνάντησαν δεκάδες φορείς για να ακούσουν τις προτάσεις τους, προετοιμάζοντας το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο (ΠΑΣ), της 23ης και 24ης Οκτώβρη.
Κανένας όμως, δεν εδέησε να συναντήσει τους ανθρώπους του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, όπως μου είπε προχθές, ο πρόεδρος της «ΠΙΝΔΟΥ» Ανδρέας Δημητρίου.
Η μεγαλύτερη συνεταιριστική επιχείρηση της χώρας δεν είναι ένα επιτυχημένο παράδειγμα της παραγωγικής διαδικασίας που θέλει να προωθήσει η εθνοσωτήριος; Ή μήπως, βρωμάει η κουτσουλιά στους «συντρόφους»;
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Δημητρίου έμεινε επίτηδες εδώ τις μέρες που περιόδευε στην Ήπειρο το κλιμάκιο του Σκορίνη, για την πιθανότητα να τον καλέσουν να τους δει αλλά το τηλέφωνο του προέδρου δεν χτύπησε ποτέ!
Τον ξέχασαν το Συνεταιρισμό ή δεν ταιριάζει στο αφήγημά τους και αν όχι, γιατί;
Αν μεθαύριο κανείς Γιαννιώτης Συριζαίος αναφερθεί στα κοτόπουλα των Ιωαννίνων από το βήμα του συνεδρίου, θα πρέπει να κοκκινίσει από ντροπή…

Οι δικηγόροι στις κάλπες
Η ταχύτητα της διάψευσης της προαναφερθείσας δήλωσης του Κυριάκου στη ΔΕΘ είναι διαστημική…
Δεν ισχύει μόνο για τα Επιμελητήρια αλλά απ’ ότι μαθαίνω, η ΝΔ βάζει πλώρη και για τους επιστημονικούς συλλόγους που βρίσκονται σε φάση προεκλογική, όπως είναι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι.
Οι Νεοδημοκράτες δικηγόροι των Ιωαννίνων έχουν πάρει «γραμμή» να κατεβάσουν δικό τους ψηφοδέλτιο για να έχει το κόμμα διακριτή παρουσία στο νέο διοικητικό συμβούλιο του τοπικού Συλλόγου που παραδοσιακά, γέρνει προς τα Αριστερά. Από τον Χρήστο τον Πάνο και τον Ηρακλή τον Χασιώτη, μέχρι την Αναστασία Γιογλή, τα τελευταία χρόνια.
Η τελευταία πρόκειται να παραδώσει τα ηνία του Συλλόγου στον Παναγιώτη τον Θεοδώρου, καθώς αυτός έχει επιλεγεί για να ηγηθεί της παράταξης σε αυτές τις εκλογές.