Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Και ο γιατρός Γιώργος Παππάς στα 65 επιλεγμένα μέλη του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας – Ποιος είναι

Οι 4 Γιαννιώτες (Γ. Παππάς, Κ. Δαρδαμάνης, Βαλ. Τσέπη και Λαμ. Γεωργόπουλος) θα αποτελέσουν τη «μαγιά» στελεχών που θα αξιοποιηθούν σε μια διακυβέρνηση της Ν.Δ. και μετέχουν στη «νέα γενιά» που θα ενταχθεί στις «γαλάζιες» λίστες ή θα κληθεί να ενισχύσει τις Γραμματείες και τους Τομείς του κόμματος

Συνολικά 65 άτομα επιλέχτηκαν από τις διαδικασίες του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια στις επόμενες εθνικές εκλογές ή να αναλάβουν δράση στις «γαλάζιες» κομματικές δομές.  Όλα δείχνουν ότι αέρας ανανέωσης πνέει το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
Βασική επιδίωξη της δημιουργίας του Μητρώου Στελεχών είναι να σπάσουν τα στερεότυπα και η παλαιά αντίληψη ότι το κόμμα είναι μια κλειστή δομή στην οποία έχουν πρόσβαση μόνον οι «εκλεκτοί» και όσοι έχουν γράψει χιλιόμετρα σε κομματικές οργανώσεις και στόχος του ήταν εξαρχής να σηκώσει ανθρώπους από τον καναπέ και να τους κάνει να κινητοποιηθούν.
Πρόκειται για μια...
πρωτοποριακή, πλήρως ανοικτή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία, μέσω της οποίας κάθε μέλος της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί αποφεύγοντας μεσάζοντες, κομματικούς σωλήνες και αγκυλώσεις του παρελθόντος, να συμπληρώσει σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα τα ακαδημαϊκά προσόντα του, τις κοινωνικές δράσεις, τις πολιτικές αντιλήψεις, το πολιτικό-ιδεολογικό προσωπικό στίγμα του και να αξιολογηθεί.

Η αξιοποίηση
Όπως αναφέρει η σύμβουλος του προέδρου της Ν.∆. και διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού του κόµµατος, Ρεβέκκα Πιτσίκα, η οποία έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της τελικής αξιολόγησης των στελεχών που θα κληθούν να ενισχύσουν τις Γραµµατείες και τους τομείς του κόµµατος το επόμενο διάστημα ή θα ενταχθούν στις «γαλάζιες» λίστες των επόμενων εκλογών, ενώ θα αποτελέσουν τη «µαγιά» των στελεχών που θα αξιοποιηθούν σε µια διακυβέρνηση της Ν.∆.
«Μέσα από µια δομημένη διαδικασία προσέλκυσης, επιλογής, επιμόρφωσης, αξιοποίησης και αξιολόγησης δίνουμε την ευκαιρία σε αυτούς που ξέρουμε ότι υπάρχουν, αλλά δεν γνωρίζουμε, να έρθουν κοντά στη Νέα ∆ημοκρατία και πρόθεσή µας είναι να σπάσουµε το φράγμα µμεταξύ πολιτικής και πολιτών», δηλώνει η κ. Πιτσίκα. 

Ο Γιώργος Παππάς
Ο Γιώργος Παππάς είναι 46 ετών, είναι μάχιμος ελεύθερος επαγγελματίας και ασκεί την ιατρική στα Γιάννενα. Κατάγεται από την Ελεούσα του Δήμου Ζίτσας όπου χαίρει εκτίμησης από ανθρώπους όλων των πολιτικών χώρων, ενώ ιδιαίτερες σχέσεις έχει και με το Μέτσοβο, τόπο καταγωγής της συζύγου του, της καθηγήτριας κλασικού και σύγχρονου χορού κ. Άννας Μπετούνη, κόρης του γνωστού Μετσοβίτη μηχανικού και πρώην μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ Τάσου Μπετούνη.
Είναι σταθερά πιστός σιωπηλός απλός στρατιώτης της ΝΔ, από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ, μέχρι σήμερα. Θα στελεχώσει και τον τομέα Υγείας του κόμματος, έχοντας μακρά πείρα και αποδεδειγμένη διεθνή καταξίωση στον χώρο της δημόσιας υγείας και των λοιμώξεων.

Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο ειδικός παθολόγος Γιώργος Παππάς έχει μακρά πείρα και αποδεδειγμένη διεθνή καταξίωση στον χώρο της δημόσιας υγείας και των λοιμώξεων. Ήταν η οργανωτική και επιστημονική ψυχή της 1ης Παγκόσμιας Συνάντησης - Συνεδρίου για την Βρουκέλλωση που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα το Νοέμβριο του 2006 και είχε συνδιοργανώσει το Ινστιτούτο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και η Διεθνής Εταιρεία Χημειοθεραπείας Λοιμώξεων και Καρκίνου. 
Το ερευνητικό του έργο στον χώρο της δημόσιας υγείας και των λοιμώξεων -ειδικά των Ζωονόσων- έχει διεθνή αναγνώριση και περιλαμβάνεται στην λίστα με τους επιδραστικότερους Έλληνες επιστήμονες όλων των εποχών στην διεθνή βιβλιογραφία (βλ. εδώ). Έχει χρηματίσει υπεύθυνος έκδοσης κορυφαίων επιστημονικών ευρωπαϊκών εντύπων, επικεφαλής ομάδων εργασίας διεθνών οργανισμών εναντίον των λοιμώξεων και συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως σύμβουλος ποικίλων αντίστοιχων διεθνών οργανισμών, περιλαμβανομένων των Κέντρων Ελέγχου Λοιμώξεων των ΗΠΑ και της Κίνας και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ευρώπης και της Ασίας.


Τα 65 πρόσωπα του Μητρώου Στελεχών
Τα 65 στελέχη είναι οι: Βασίλης Ανδρικόπουλος, Ροδιανός Αντωνακόπουλος, Λάμπρος Γεωργόπουλος, Αθηνά Γιαννοπούλου, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Τάσος Καρανδρέας, Αθανάσιος Κοσμόπουλος, Ιωάννης Κούτρας, Νίκος Λιολιόπουλος, Ιωάννης Μανώλης, Τάσος Μυτόγλου, Στέλιος Ορφανάκης, Νικήτας Παπαντωνίου, Δημήτρης Σύρμος και Αθηνά Ψαράκη, Ντίνος Παπαδημητρίου, Νίκος Τσονάκας, Κατερίνα Ζιούτα, Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης, Ειρήνη Χατζοπούλου, Ηλίας Τσαούσης, Δημήτρης Λαθούρης, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, Γιάννης Δεληγιάννης, Ρουσλάν Μπουτζάν, Γιώργος Παππάς, Αγνή Κανδύλη, Αντώνης Χονδρονίκος, Θεόδωρος Τριανταφυλλίδης, Ευάγγελος Θεολόγης, Αλέξανδρος Λαγάκος, Αντώνιος Γιαμβριάς, Γεώργιος Καραβάνας, Ανδρέας Παλευρατζής, Χρήστος Κουμουνδούρος, Σοφία Αναγνωσταρά, Ινέτζη Δημητρακάκη, Μιχάλης Καντιδενός, Βασίλης Τσιφλικιώτης, Αναστασία Σακκαρέλη, Νίκος Κοροβέσης, Κωνσταντίνος Τρομπούκης, Χαράλαμπος Μπουρνιάς, Σπύρος Λίτσας, Αθανάσιος Πηλιούνης, Ελένη Μαυρόγαλου, Γιώργος Λεούσης, Ιωάννης Παπαγεωργίου, Μαρία Καλπουζάνη, Κώστας Δρετάκης, Βασίλης Στουραΐτης, Σπύρος Βουγάς, Γιώργος Κοκκάς, Σπύρος Ραψομανίκης, Τόνια Αράχωβα, Γιώργος Κριμπάς, Αθανάσιος Χαλαζωνίτης, Βασίλης Μπορμπότης, Ιωάννης Σαμαράς, Πάνος Λώλος, Σωτήρης Κοπατσάρης, Βαλεντία Τσέπη, Μιχάλης Τάσσου, Σταύρος Βλαχογιάννης.