Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΚΝΕ: Επιτυχές το 26ο Αντιμπεριαλιστικό Διήμερο

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρεται στην ολοκλήρωση των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η ΚΝΕ στο Γιαννιώτικο Σαλόνι. Όπως αναφέρει «Ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία την Κυριακή 9 Ιουλίου οι εκδηλώσεις του 26ου αντιμπεριαλιστικού διήμερου της ΚΝΕ, που διοργανώθηκε φέτος στο πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο σαλόνι) και κορυφώθηκε με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πόλη μας.
Η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων- Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, χαιρετίζει τα μέλη της ΚΝΕ και...
του ΚΚΕ, τους δεκάδες φίλους του κόμματος που δούλεψαν εθελοντικά με μεράκι και συλλογικότητα για να διαμορφωθεί ο χώρος του πάρκου και να πραγματοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις. Το Γιαννιώτικο σαλόνι, που έχει μείνει αναξιοποίητο 10 χρόνια, χάρη σε αυτή την προσπάθεια, παραδίδεται από την ΚΝΕ αγνώριστο
Αναδεικνύεται ότι το Γιαννιώτικο σαλόνι μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αναβαθμισμένο χώρο άθλησης, πολιτισμού, αναψυχής που ο γιαννιώτικος λαός θα μπορεί να απολαμβάνει δωρεάν. Χώρος, που η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν έχει καμιά δουλειά. Αυτό διεκδικεί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και για δεκάδες άλλους χώρους άθλησης και πολιτισμού στην πόλη μας, που είτε είναι υποβαθμισμένοι, είτε απρόσιτοι οικονομικά για τη λαϊκή οικογένεια. Γι αυτό και δεν λυπήθηκαν κόπο και κούραση τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, αλλά με συλλογικότητα και σεβασμό απέναντι στην περιουσία του λαού, δούλεψαν για να μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος από το γιαννιώτικο λαό, μετά το τέλος των εκδηλώσεων.
Με αυτή την αφορμή το ΚΚΕ και η ΚΝΕ διεκδικούν:
• Αποκλειστική, σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να είναι το πάρκο στη διάθεση του λαού της περιοχής για ελεύθερη και δωρεάν χρήση.
• Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.
• Σύγχρονες αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές, δωρεάν προσβάσιμες για όλο το λαό.
• Πρόσληψη επαρκούς και μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργία, η συντήρηση και η φύλαξη του χώρου.
• Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας του πάρκου.
Επιπλέον στο διήμερο αυτό, δόθηκε η ευκαιρία σε χιλιάδες νέα παιδιά να γνωρίσουν ιστορικά μέρη των Ιωαννίνων, που ο λαός και το ΚΚΕ έχουν γράψει ηρωικές σελίδες, όπως τον Πειθαρχικό Ουλαμό στο Καλπάκι που στέλνονταν οι κομμουνιστές φαντάροι για τιμωρία και απομόνωση. Γι αυτό το κάτεργο που ονομάστηκε από τους ίδιους τους φαντάρους ο «τάφος των ζωντανών», το Συμβούλιο περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας της ΚΝΕ επιμελήθηκε μια αξιόλογη έκδοση που αξίζει να διαβαστεί. Οι νεολαίοι επίσης επισκέφτηκαν τη Λυκόραχη Κόνιτσας, όπου δεσπόζει το επιβλητικό μνημείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Το πλούσιο πρόγραμμα που ξεδιπλώθηκε όλο το διήμερο, με επισκέψεις, βιβλιοπαρουσίαση, εκδήλωση για την κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια και θέατρο για τους μικρούς φίλους, συναυλίες και γλέντια αποτελούν παράδειγμα για το πώς η ΚΝΕ ενδιαφέρεται και παλεύει για την ολόπλευρη κάλυψη των αναγκών της νεολαίας. Αγωνίζεται και διεκδικεί γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες αυτές μπορούν να ικανοποιηθούν πλήρως μόνο σε ένα σύστημα «χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και φτώχεια», όπως αποτυπώνονταν και στο σύνθημα του αντιμπεριαλιστικού διημέρου