Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Ανάθεση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων του 24ου Προγράμματος υποτροφιών Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. κ. Γεώργιος Καψάλης, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνει ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επελέγη από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ανάμεσα σε άλλα Ιδρύματα της χώρας, να υλοποιήσει το 24ο πρόγραμμα υποτροφιών Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, οκτάμηνης διάρκειας και το οποίο θα παρακολουθήσουν...
πενήντα φοιτητές από διάφορες χώρες του κόσμου.

Το Πρόγραμμα αυτό δεν είχε πραγματοποιηθεί από το ΙΚΥ κατά τα δύο τελευταία χρόνια και είναι ευτύχημα που αποφασίστηκε η εκ νέου πραγματοποίησή του. Η ανάθεση του προγράμματος στο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποτελεί αναγνώριση του έργου που προσφέρει. Αυτό έχει να κάνει με τις εξαιρετικές υποδομές που διαθέτει, το έμπειρο και καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό, αλλά και την προβολή του Κέντρου, μέσα από τα προγράμματα που έχει, ήδη, υλοποιήσει. Η συμμετοχή πενήντα αλλοδαπών φοιτητών, από πολλές και διαφορετικές χώρες, για οκτώ μήνες στο Πανεπιστήμιο είναι σημαντική για το Ίδρυμα, για την πόλη των Ιωαννίνων, για την Ήπειρο και γενικότερα για τη χώρα.
Ο κ. Πρύτανης ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, για την εμπιστοσύνη που τους έδειξε και θέλει να τους διαβεβαιώσει ότι και πάλι θα ανταποκριθούν με επιτυχία στο έργο που ανατέθηκε.
Τέλος, ο κ. Καψάλης ενημερώνει ότι αυτές τις ημέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα Ελληνομάθειας από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας της Θεσσαλονίκης για τους Κινέζους φοιτητές που φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιό μας. Όλοι οι Κινέζοι φοιτητές πέτυχαν στις εξετάσεις που συμμετείχαν, γεγονός που αποτελεί επιβράβευση του έργου τους.