Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Κατατέθηκε στο ΕΣΠΑ η πρόταση του Δήμου Αρταίων για ανέγερση νέου ειδικού σχολείου (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) στο Γλυκόριζο

Την πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της ανέγερσης νέου ειδικού σχολείου στο Γλυκόριζο υπέβαλε ο Δήμος Αρταίων. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί όραμα και στόχο της Δημοτικής Αρχής, με στόχο να προσφέρει ακόμη πιο ποιοτικές και σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 4.050.000 ευρώ και...
η πρόταση κατατέθηκε στον άξονα προτεραιότητας 4 «Ενίσχυση Υποδομών Εκπαίδευσης, Υγείας και Πρόνοιας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το κτίριο που θα ανεγερθεί θα έχει συνολικό εμβαδόν 8.752,43 τετραγωνικά και αναμένεται να ανεγερθεί στην περιοχή του οικισμού του Γλυκορρίζου, για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Άρτας. Στον παραπάνω προϋπολογισμό περιλαμβάνεται και η προμήθεια του εξοπλισμού, ενώ για το θέμα έχει αποφασίσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ’ αριθμ.328/2017 απόφαση.