Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Συνάντηση του Ποταμιού με τον Θωμά Μπέγκα

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γεώργιο Παπαδιώτη είχαν ο Περιφερειακός συντονιστής Ηπείρου για το Ποτάμι Μπούγιας Πέτρος και η τομεάρχης του Ποταμιού για την «Τοπική Αυτοδιοίκηση» και μέλος του πολιτικού συμβουλίου Ολυμπία Αναστασοπούλου, με κύρια θέματα συζήτησης τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και την...
αναβάθμιση και αξιοποίηση της λίμνης Παμβώτιδας.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι η Δημοτική Αρχή πρότεινε στους εργαζόμενους να διατεθούν από σήμερα ως τη λήξη της απεργίας 2 απορριμματοφόρα με πλήρωμα ανά βάρδια (η κανονική λειτουργία του τομέα καθαριότητα προβλέπει δύο βάρδιες) με τη Δημοτική Αρχή να αποφασίζει σε ποια σημεία θα πρέπει να γίνει η αποκομιδή καθώς και τη διάθεση ενός γερανοφόρου οχήματος που να εξυπηρετεί τους ευαίσθητους υγειονομικά χώρους και είναι εν αναμονή της έκβασης της κρίσιμης συνεδρίασης των ΠΟΕ-ΟΤΑ. Για την λίμνη Παμβώτιδα τόνισε ότι θα εφαρμοστούν πιλοτικά προγράμματα αλλά και στα πλαίσια της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ένα σχέδιο συνολικής αξιοποίησης του παραλίμνιου μετώπου.
Οι εκπρόσωποι του Ποταμιού τόνισαν ότι: «H δημόσια υγεία δεν πρέπει ούτε να εκβιάζεται ούτε να απειλείται. Τα «βουνά» σκουπιδιών στους δρόμους και στα πεζοδρόμια υπογραμμίζουν με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, την αδυναμία του πολιτικού συστήματος, να διαχειριστεί ακόμη και τα στοιχειώδη προβλήματα της καθημερινότητας. Υποκριτικές συμπεριφορές και πελατειακές σχέσεις αναδίδουν οσμές χειρότερες από εκείνες που αναδίδονται από τους ξεχειλισμένους κάδους. Οι Δήμοι δαπανούν πολλά κονδύλια τον χρόνο για την καθαριότητα, που είναι χρήματα των δημοτών κι ευρύτερα των φορολογούμενων, γι αυτό οφείλουν να μελετήσουν με ποιόν τρόπο, τα χρήματα αυτά θα ξοδεύονται αποτελεσματικά για να αποφέρουν το μέγιστο αποτέλεσμα για τους δημότες και την πόλη, όπως επίσης να εξετάσουν αν η αποκομιδή στοιχίζει λιγότερο στον πολίτη στην περίπτωση που η υπηρεσία παρέχεται από κάποια ιδιωτική εταιρεία. Επειδή γίνεται συνεχώς συζήτηση για εθνική συνεννόηση, ας ξεκινήσουμε από τα στοιχειώδη: πώς θα μαζεύουμε και που θα στέλνουμε τα σκουπίδια μας. Τα απορρίμματα ούτε εξαγωγή θα τα κάνουμε, ούτε στο διάστημα θα τα στείλουμε, όποτε ας συνεννοηθούμε τουλάχιστον για το «πώς και το πού». Ας ξεκινήσουμε να συζητάμε σοβαρά περί διαλογής και σύγχρονων τρόπων διαχείρισης για να πάψουμε επιτέλους να βιώνουμε τη σημερινή τραγική κατάσταση και να βλέπουμε εικόνες σε όλη τη χώρα που μας κάνουν να στρέφουμε το κεφάλι μας αλλού.»