Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ενημερωτική συνάντηση με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS

Τη στήριξη παιδιών και οικογενειών που χρήζουν βοήθειας και υποστήριξης επιδιώκει ο Δήμος Ζίτσας μέσω των κοινωνικών του Υπηρεσιών ανοίγοντας «δίαυλο» επικοινωνίας με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS.
Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (03/05/2017) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δ.Κ. Ελεούσας παρουσία της Αντιδημάρχου Γιαννούλας Γεωργούλη και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Λάμπρου εκπαιδευτικοί και γονείς...
ενημερώθηκαν από τον Παιδαγωγικό Υπεύθυνο Β. Ελλάδος των Παιδικών Χωριών SOS Γιώργο Μπασδάρη για το σκοπό λειτουργίας και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα Κέντρα Στήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό το Κέντρο Κοινότητας με τη συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζίτσας οργάνωσε ενημερωτική συνάντηση για τους Δ/ντες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων καθώς και των μελών των Συλλόγων Γονέων.
Ειδικότερα, σκοπός λειτουργίας των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που έχουν δημιουργήσει τα Παιδικά Χωριά SOS σε ολόκληρη τη χώρα είναι η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής πρόληψης στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενδυνάμωσης της βιολογικής οικογένειας παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών, με απώτερο στόχο την αποφυγή του κινδύνου διάσπασης της και άρα της ενδεχόμενης απομάκρυνσης των παιδιών από το φυσικό πλαίσιο της.
Τα  Κέντρα Στήριξης είναι στελεχωμένα με διεπιστημονικές ομάδες, ώστε να παρέχουν στην οικογένεια ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη και εξατομικευμένη παρέμβαση από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Διαθέτουν ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, παιδοψυχίατρους και ψυχολόγους.
Οι υπηρεσίες τους παρέχονται δωρεάν σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, απαντώντας αποτελεσματικά στις συνέπειες τη μακροχρόνιας κρίσης που πλήττει τη χώρα.