Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

«M*A*S*H» στην Εξάυδα

Την  Κυριακή 14 και την Δευτέρα 15 Μαΐου στις 9:15 μ.μ. θα προβληθεί στην Εξάυδα η
σατιρική μαύρη κωμωδία παραγωγής 1970, ( με αφορμή τον πόλεμο που μαινόταν στο Βιετνάμ και τις μεγάλες διαδηλώσεις που γινόντουσαν στις ΗΠΑ για τον πόλεμο) του Ρόμπερτ Άλτμαν, με τίτλο M*A*S*H.
Η ταινία ήταν  μια κωμωδία για το πόλεμο της Κορέας, που στα βλέμματα των θεατών της, έμοιαζε να μιλάει για την εθνική τραγωδία της εποχής: Το Βιετνάμ!!!
Ο σαρκασμός, η ειρωνεία και το κωμικό κυκλοφορεί...
μέσα στην ταινία, αποδιαρθρώνοντας τις αξίες του αμερικάνικου στρατού, στην πιο κρίσιμη στιγμή, σχηματίζοντας ένα πορτραίτο του, απογυμνωμένο από κάθε επικό και ηρωικό στοιχείο.


Η ταινία
Κατά τη διάρκεια του Πολέμου στην Κορέα, το 1951, οι Ντιουκ Φόρεστ (Τομ Σκέριτ) και Χώκαϊ "Ανοιχτομάτης" Πιρς (Ντόναλντ Σάδερλαντ), δυο νεαροί χειρουργοί σε κινητό νοσοκομείο, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την καθημερινή φρίκη του πολέμου υιοθετώντας ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Έχοντας στο πλάι τους τον μυστηριώδη χειρουργό θώρακος, Τζον Μακ Ίνταϊρ "το καμάκι" (Έλιοτ Γκουλντ), βιώνουν μια σειρά επεισοδίων,  όπως τον αγώνα ποδοσφαίρου με μια άλλη στρατιωτική μονάδα, το ταξίδι στο Τόκιο για να χειρουργήσουν το γιό  ενός γερουσιαστή  και να παίξουν γκολφ, την ανακάλυψη ότι η αδελφή προϊσταμένη, Μάργκαρετ Χούλιχαν (Σάλι Κέλερμαν), είναι φυσική ξανθιά, δείχνουν ότι ακόμη και μέσα στη λαίλαπα του πολέμου, υπάρχει χώρος για χαμόγελο και χιούμορ.

Παραγωγή: Αμερικανική 
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Αλτμαν
Πρωταγωνιστούν: Ντόναλντ Σάδερλαντ, Έλιοτ Γκουλντ, Τομ Σκέριτ, Σάλι Κέλερμαν, Ρόμπερτ Ντιβάλ

Οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ
Τηλ. επικοινωνίας: 6945377240