Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Επιτυχής η εκδήλωση Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για το Πρόγραμμα LIFE

Με την συνεργασία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου, της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, το Πράσινο Ταμείο και η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE (Greek LIFE Task Force – GR LTF) διοργάνωσαν με επιτυχία «Εκδήλωση Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για το...
Πρόγραμμα LIFE – Πρόσκληση 2017», στα Ιωάννινα, την Τετάρτη 3 Μαΐου.

Παρουσιάστηκε ο ρόλος της ομάδας GR LTF, το Πρόγραμμα LIFE και η συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της καινοτομίας, μέσω των χρηματοδοτούμενων υποπρογραμμάτων του για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή και πραγματοποιήθηκε σεμινάριο συγγραφής πρότασης για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LIFE, από τους εμπειρογνώμονες της GR LTF.
Σκοπός του σεμιναρίου, η αύξηση του αριθμού και η βελτίωση της ποιότητας των υποβαλλόμενων αιτήσεων, ώστε να αυξηθεί η απορροφητικότητα των ελληνικών φορέων από το εν λόγω χρηματοδοτικό εργαλείο.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τόνισε την ανάγκη επέκτασης της συνεργασίας φορέων της Αυτοδιοίκησης, της Διοίκησης, της Επιχειρηματικότητας, της Εκπαίδευσης και της Έρευνας, της περιβαλλοντικής προστασίας καθώς και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, με στόχο να δημιουργηθούν συνέργειες, και να επιτευχθούν σημαντικά αποτελέσματα σε όφελος των τοπικών μας κοινωνιών. Να δομηθούν συνεργατικά εταιρικά σχήματα για να ενισχύσουμε περαιτέρω την επιλεξιμότητα για ένταξη σε χρηματοδότηση ιδεών και προτάσεων υπέρ των κοινών μας στόχων
Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουμε στην ευθύνη μας την ανάδειξη του περιβάλλοντος και την αειφορία των περιβαλλοντικών πόρων μας, κάτι που στην Ήπειρο, ευτυχώς, μέχρι σήμερα αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στη σημασία του προγράμματος LIFE, τα καινοτομικά του χαρακτηριστικά και στις εμπειρίες του Δήμου από τις δράσεις περιβαλλοντικής ανάδειξης και προστασίας που υλοποιεί.