Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Καταγγελία του ΠΑΜΕ ΟΤΑ Ιωαννίνων για την αποκομιδή απορριμάτων στον Δήμο Ζίτσας

Θεωρεί κακό να μαζεύουν τα απορρίμματα και μη δημόσιοι υπάλληλοι!!!
Τη Δημοτική Αρχή Ζίτσας επειδή θα εργαστούν και ιδιωτικοί υπάλληλοι στην  αποκομιδή των απορριμμάτων καταγγέλλει το ΠΑΜΕ ΟΤΑ Ιωαννίνων. 
Η συγκεκριμένη παράταξη έχει πάγια θέση να μαζεύουν τα απορρίμματα μόνο δημόσιοι υπάλληλοι και θέλει να αποκλείσει από το συγκεκριμένο εργασιακό κλάδο κάθε ιδιωτικό υπάλληλο. Προχωρά δε μονίμως σε καταγγελία κάθε Δήμου που θέλει να δώσει ψωμί και σε ιδιωτικούς υπαλλήλους στον τομέα αυτό.
Συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ αναφέρει:...

"Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Ζίτσας, η οποία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων, παραδίδοντας πλέον ολόκληρο το Δήμο Εκάλης σε ιδιώτες, για τους οποίους έφτιαξε ένα διαγωνισμό-πακέτο 4 Δημοτικών Ενοτήτων (Ευρυμενών, Ζίτσας, Μολοσσών και Εκάλης) και της ΒΙΠΕ.
Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να πείσει ότι η ιδιωτικοποίηση είναι μονόδρομος την ώρα που έχει ευθύνη για την υποστελέχωση της υπηρεσίας καθώς δεν προχώρησε σε νέες προσλήψεις για να καλύψει όλες τις Δημοτικές Ενότητες, αν και υπάρχει η νομοθεσία που το επιτρέπει. Η ευθύνη είναι πρώτα και κύρια πολιτική, γιατί η Δημοτική Αρχή συμφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις αναθέσεις σε ιδιώτες, το μικρό και ευέλικτο κράτος. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θα προωθηθεί η “ανάπτυξη” για το κεφάλαιο,η επιχειρηματικότητα,  η ανάκαμψη από την καπιταλιστική κρίση.
Είναι στρατηγική επιλογή να δίνονται υπηρεσίες σε ιδιώτες,  να δίνεται τροφή από τις σάρκες του Δημοσίου, ώστε να δημιουργούνται νέα πεδία κερδοφορίας. Οι μπροστάρηδες σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική είναι φυσικό να διατείνονται ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και την ανταποδοτική δράση των Δήμων.
Η λύση αυτή όμως δεν συμφέρει κανένα, γιατί για να διασφαλιστούν τα κέρδη του ιδιώτη είναι μονόδρομος για τους εργάτες τα τσακισμένα μεροκάματα, τα κακοσυντηρημένα οχήματα, οι παραβάσεις στην εργατική νομοθεσία που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζόμενων, αλλά και τα μειωμένα δρομολόγια στα χωριά.
Μοναδική λύση για εμάς τους εργαζόμενους στην τοπική διοίκηση αλλά και για τα λαϊκά στρώματα είναι να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού τόσο στον τομέα της καθαριότητας όσο και σε όλες τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Να σταματήσει η ανταποδοτική δράση. Να παρέχουμε με αυτό τον τρόπο δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες "